Musorujsag
Élő Eredmények

Megérdemelt ZTE-siker, a Fradi hat év után kapott ki ismét egymás után két bajnokin

Megérdemelt ZTE-siker, a Fradi hat év után kapott ki ismét egymás után két bajnokin

m4sport.hu/MTI
A Zalaegerszeg Meshack góljával 1–0-ra legyőzte a listavezető Ferencvárost az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC 1–0 (1–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3.504 néző

V: Andó-Szabó S.

Gólszerző: Meshack (46.)
Sárga lap: Tajti (41.), Kovács B. (75.), ill. Traoré (61.), Marquinhos (55.), Knoester (72.), Botka (76.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Safronov, Kálnoki-Kis, Csóka – Meshack, Szankovics, Tajti, Grezda (Mim, 53.) – Szalay (Németh D., 94.), Ikoba
Ferencváros: Dibusz – Botka, Abena, Knoester, Civic – Esiti, Boudjemaa (Gojak, 65.) – Zachariassen, Traoré, Sagal (Marquinhos, 52.) – Frederiksen

Az első 20 percben a hazaiak nem tudtak veszélyeztetni, kapura lövésük sem volt, mert minden erejükkel a védekezésre kellett koncentrálniuk. Az Európa-liga nyolcaddöntőjében csütörtökön búcsúzni kényszerülő Ferencváros ugyanis nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, ugyanakkor fölénye nem eredményezett gólt. A folytatásban szép lassan kijött a szorításból a ZTE, amely aztán a félidő hosszabbításában – egy védelmi hibát kihasználva – megszerezte a vezetést.

Fordulás után úgy tűnt, a lehető legjobb pillanatban került előnybe a hazai együttes, amely a második félidőt is jól kezdte, és az első húsz percben kapura lövést sem engedélyezett ellenfelének, miközben háromszor próbálkozott gólszerzéssel. Az idő előrehaladtával ugyanakkor fáradni kezdett a zalai csapat, így a Ferencváros már többet próbálkozhatott, a hajrához közeledve lesgólig is eljutott, de ennél többre nem futotta az erejéből, így az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is pontokat veszített.

A fővárosi zöld-fehérek sorozatban negyedik tétmeccsükön veszítettek, ebből kettőt az Európa-liga nyolcaddöntős párharcában buktak el a Bayer Leverkusennel szemben. Ugyanilyen negatív széria legutóbb 2011 augusztusában fordult elő a Ferencvárossal. Sztanyiszlav Csercseszov együttese ugyanakkor így is kényelmes, nyolcpontos előnnyel vezet 24 forduló után. A zalaiak otthon immár négy mérkőzés óta veretlenek, s két egymás után elszenvedett vereséget javítottak most ki ezzel a diadallal.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master-Good 1–1
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–2
MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC 2–0 
Vasas FC–Paksi FC 2–3
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 5–1

Vasárnapi élő hírfolyamunk >>>

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: „Zigi-zaga, Zigi-zaga” – az Újpestnek lőtt ötöst is rendesen megünnepelték a Puskás Akadémia öltözőjében
Akárcsak a Ferencváros<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/03/12/video-hornyak-zsolt-vezenyelte-az-unneplest-a-puskas-akademia-oltozojeben-az-ftc-legyozese-utan" target="_blank" rel="noopener"> múlt heti</a> bravúros legyőzését követően, úgy az Újpest elleni <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/03/19/colley-es-a-puskas-paradezott-nem-az-ujpest-napja-volt-felcsuton" target="_blank" rel="noopener">5–1-es sikert</a> is megünnepelték a Puskás Akadémiánál. Az öltöző hangadója ezúttal is a vezetőedző, Hornyák Zsolt volt, míg Luciano Slagveer hasoncsúszása sem maradt el, úgy tűnik, mindkettő visszatérő elem.
Magyar futball
Videó: 530 percig csöndben volt a Puskás Akadémia gambiai támadója, erre hat perc alatt vágott kettőt az Újpestnek
Lamin Colley, a Puskás Akadémia támadója nyáron érkezett Felcsútra, eddig mindössze a Csákvár elleni Magyar Kupa-meccsen talált be. Eddig. Az Újpest elleni bajnokin egészen elképesztő formában futballozott, abszolút megérdemelten duplázott hat percen belül az Újpest ellen. Előbb egy szép akció végén a Nikolicsról kipattanó labdát kotorta a kapuba, majd Bartolec beadását bólintotta be gyönyörűen. A meccs után az M4 Sportnak úgy fogalmazott, ez volt pályafutása egyik legjobb meccse.
Magyar futball
„Majd megbeszéljük!” – Kondás Elemér válasza arra a kérdésre, beadja-e lemondását
Az OTP Bank Ligában sereghajtó Vasas FC vasárnap hazai pályán 3–2-re kapott ki a Pakstól, így 2023-ban továbbra is nyeretlen és sorozatban harmadik vereségét szenvedte el Kondás Elemér együttese, mely így egyre távolabb kerül a bennmaradástól. A paksiak elleni vereség után a vezetőedző értékelt az M4 Sportnak, a rövid interjúban elmondta, át kell beszélni, ki az, aki hisz még abban, az élvonalban maradhatnak, mert a mérkőzésen voltak olyan momentumok, amikor kétségei támadtak.
Magyar futball