Musorujsag
Élő Eredmények

Péreznek nincs rémálma a visszapillantójában feltűnő Verstappenről…

Péreznek nincs rémálma a visszapillantójában feltűnő Verstappenről…

F1
Nagy esélyt kapott Sergio Pérez Szaúd-Arábiában, és nem szúrná el azzal, hogy csak azon jár az esze, mikor érkezik meg mögé Max Verstappen…

„Talán most én következem” – mondta Sergio Pérez a Red Bull szaúd-arábiai előzetesében. Arra célzott, hogy egy évvel ezelőtt megszerezte a pole pozíciót Dzsiddában, ám a versenyen hiába vezetett, egy számára pechesen időzített biztonsági autós fázis miatt nemcsak a győzelmet, még a dobogót is elbukta.

A pálya idén törleszthet neki. A hétvége három szabadedzése ugyan nem azt mutatta, hogy Pérez idén sakkban tudja tartani Max Verstappent a tempós utcai pályán, ám az időmérő edzésen a kardántengely hibája kivette a képletből a hollandot, így neki „csak” a helyébe kellett ugrania a favorit szerepben, és be kellett húznia a pole pozíciót. Sikerült is neki: pályafutása mindkét pole-ját Dzsiddában jegyzi ezzel.

„Nagyon élveztem. Amikor jó autód van, nagyon nyomhatod ezen a helyen. Itt igazán életre kelnek az F1-es autók, és tudod, amikor sikerül egy tiszta és jó kör” – mondta elégedetten Pérez, aki a Q3-as második körén már az első kanyarban blokkolós fékezést mutatott be, így nem tudott javítani az első idején.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A munka második felét vasárnap a versenyen kell elvégeznie. A Red Bull RB19-es van akkora fölényben a mezőny többi autójával szemben, hogy ez megvalósítható legyen. De van a mezőnyben még egy RB19-es, és ha működőképes, Verstappen gyorsabb vele.

Pérezt az időmérőt követő sajtótájékoztatón meg is kérdezték, nincsenek-e rémálmai arról, hogy Verstappen a verseny 15. köre táján megjelenik a visszapillantó tükrében…

„Nem úgy vágok neki a versenynek, hogy Maxra gondolok. Először is arra kell összpontosítanom, hogy meg tudjam tartani a vezető pozíciót az első körökben. Ha sikerül magam mögött tartani ezt az oroszlánt, az jó lesz, mert onnantól a magam versenyét futhatom”

– utalt a balján ülő Fernando Alonsóra, aki mellőle rajtol a második rajtkockából.

Charles Leclerc, Sergio Pérez és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Elsődleges ellenfeleknek tehát a rajtnál is láthatókat tekinti. Ám ez nem jelenti azt, hogy Verstappen ne válhatna látható és komoly ellenfelévé. A riválisok is úgy vélik, amilyen fölényben a Red Bull van, a címvédő viszonylag hamar az élmezőnybe kerülhet.

„Valóban gyors az autónk a versenyen, és egy kicsivel jobbak vagyunk a többieknél. De annyi minden történhet a versenyen” – mondta Pérez csapattársa esélyei kapcsán. „Mindenesetre arra számítok, hogy visszakapaszkodik. Az autónk, a versenytempónk nagyon erős volt pénteken. Remélem, hogy a csapattal vissza tud kapaszkodni, és sok pontot szerzünk, mert ezek a hétvégék nagyon fontosak, az ellenfelek pedig csak közelebb fognak kerülni hozzánk. Fontos a lehető legtöbb pontot megszereznünk.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

További tartalmak