Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Roger Federer főszereplésével megszületett minden idők egyik legjobb svájci imázsfilmje

Videó: Roger Federer főszereplésével megszületett minden idők egyik legjobb svájci imázsfilmje

M4 Sport | Szerző: Kovács Máté
A tenisz egyik legnagyobb legendája, a húszszoros Grand Slam-bajnok Roger Federer nem tétlenkedik visszavonulása óta. Úgy is mondhatnánk, éli a svájci "nyugdíjasok" áloméletét, hiszen nemrégiben hazája válogatottjának Eb-selejtezős meccsén tűnt fel, de januárban a Párizsi Divathéten is lencsevégre kapták feleségével. Mindemellett pedig aktívan tevékenykedik a hétköznapokban is, ugyanis szinte napra pontosan két éve, hogy kinevezték az ország turisztikai nagykövetének. A 41 esztendős klasszis pedig mint ahogyan a pályán, úgy tűnik a kamerák mögött is nagyon komfortosan érzi magát, ezúttal jóbarátjával, a humorista Trevor Noah-val forgatott egy imázsfilmet a svájci vonatutazásokról. A négyperces reklámfilm minden másodperce tömény humor és a Roger Federertől megszokott elegancia és lezserség is visszaköszön benne.

Ha Roger Federer és a dél-afrikai származású komikus, Trevor Noah összekerül, szinte garantált, hogy hallunk egy-két jó sztorit és fülig ér majd a szánk. Így volt ez legutóbb is, amikor a svájci teniszező ellátogatott a humorista amerikai tv-műsorába, melyben hihetetlenül furcsa wimbledoni kalandjáról mesélt. Ez a jó kémia pedig a svájci turizmus népszerűsítésében, a március 30-án kiadott „Grand Train Tour of Switzerland: The ride of a lifetime” címre keresztelt reklámfilmben is remekül működik.

A reklámfilm Trevor Noah kritikájával kezdődik, a komikus azt nehezményezi, hogy a script nem elég vicces. Majd érkezik egy statiszta, aki közli a párossal, hogy NÉGY perc múlva kezdődik a forgatás a vonaton. A komikus erre zsigerből felel: „Rendben! Öt perc és megyünk.” Majd a kolléga közli, hogy nem, négy. Federer és társa ezt követően sétál a peronon, ahol megvitatják, hogy nem kell humor egy ilyen imázsfilmbe, csak mutassák be, hogy milyen különleges és gyönyörű vonattal utazni Svájcban.

A vonaton Trevor Noah kinéz az ablakon, meglátja a statisztát és viccesen odaszúrja: „Nézd csak! Mr. Négy Perc! Mi történt, miért nem vagy a vonaton?” Erre Federerék rádöbbennek, hogy rossz vonatra szálltak, a stáb a mellettük lévőn várja őket, de már késő átszállni, a mozdony útnak indul. Majd kiderül, a következő megálló Interlaken, ami két órányira utazás van tőlük.

Helyet foglalnak, Trevor Noah pedig közli barátjával, hogy nagy bajban vannak, de egy gyönyörű vonaton, viszont elkésnek a forgatásról. A „késés” szó hallatán több idős hölgy is szúrós szemmel néz a komikusra, hiszen Svájcban ez a fogalom nem létezhet. A humorista egyre inkább elalél a látványtól, amelyre Federer is reagál, hogy még őt is mindig lenyűgözi, akárhányszor látja.

Ezután kisebb slamasztikába keverednek, ugyanis jön a jegyellenőr, akit Noah próbál meggyőzni, hogy ő egy világszerte ismert humorista, de a vasutas közli vele, hogy viccekkel nála nem tud fizetni. Nincs kibúvó, ha még az ország legismertebb emberének is jegyet kell vennie, akkor nehogy már egy komikusnak ne kelljen. A mellettük ülő idős hölgy viszont kisegíti őket, kifizeti a jegyeiket, és közli Trevor Noah-val, hogy nagy rajongója, de valószínűleg éppúgy Roger Federernek is. Az utazás vége felé közeledve megvitatják, hogy igazából végül jó vonatra szálltak, mert így megcsodálhatták Svájc legszebb hegyeit és tavait. Interlakenben utoléri őket a stáb, de nincs kedvük forgatni, inkább utaznának tovább, így felszállnak egy Luzernbe tartó vonatra, amely 45 másodperc múlva indul.

A kisfilm pedig úgy zárul: Ha egy életreszóló kalandra vágysz,  Svájcban a helyed.

Konklúziónak pedig hozzátehetjük, Hollywood felkészülhet, ha Roger Federerről szeretnének majd egy életrajzi filmet vagy bármilyen sorozatot forgatni, akkor a svájci legenda úgy fest, készen áll a szereplésre és ebben is a legjobbját fogja nyújtani. A leghosszabb ilyen vonattúra a Grand Train Tour of Switzerland keretein belül egy 8 napos kalandra fizethetünk be, amely 1280 svájci franktól indul, ami jelenlegi árfolyamon cirka 500 ezer magyar forintnak felel meg, de vannak olcsóbb és rövidebb verziók is. A konkrét 2 órás út Montreux-ból Interlakenbe, melyen Federerék vettek részt a Goldenpass Express szolgáltatásban érhető el, ezért nagyjából 30-40 frankot, vagyis 11-15 ezer forintot kell fizetnünk.

 

Maga a konkrét 8 napos utazás, amelyet népszerűsítenek, cirka 1100 svájci franktól indul, ami jelenlegi árfolyamon 420 ezer magyar forintnnak felel meg, de vannak olcsóbb és rövidebb verziók is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Roger Federer (@rogerfederer) által megosztott bejegyzés

Borítókép: YouTube / MySwitzerland / Grand Train Tour of Switzerland: The ride of a lifetime | Switzerland Tourism – képernyőfotó.

További tartalmak