Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar indulóval mutatkozik be a sportmászás az Európa Játékokon

Magyar indulóval mutatkozik be a sportmászás az Európa Játékokon

MTI
A programban most debütáló sportmászásban is lesz magyar induló a Krakkóban és környékén június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokon.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) levélben jelezte, hogy Magyarország is indíthat egy férfi sportolót a nehézségi mászás (Lead) versenyszámban.

Tavaly, a müncheni multisport Európa-bajnokságon szintén az utolsó pillanatban került fel Vályi Gergő neve a rajtlistára, most Krakkóban Tusnády Nimród képviselheti a magyar színeket.

A nehézségi mászás általában egy 17-18 méteres falon zajlik. A nevében a lényeg: egy nagyon nehézre épített mászóúton kell a lehető legmagasabbra jutni adott idő alatt. A mászót kötéllel biztosítják. A fogások számozva vannak, minél magasabbra jut valaki, annál előrébb végez a versenyen.

Az Európa Játékok sportmászás küzdelmeit a Krakkótól 83 kilométerre fekvő Tarnow városában rendezik. A nehézségi mászószám kvalifikációját június 23-án 11.30-kor, a döntőt másnap, 20 órakor rendezik – írta az olimpia.hu.

Borítókép: Magyar Olimpiai Bizottság

További tartalmak