Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai pirotechnikával ünnepelte a kupagyőzelmet, büntetésre számíthat

Szoboszlai pirotechnikával ünnepelte a kupagyőzelmet, büntetésre számíthat

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Az RB Leipzig szombat este 2–0-ra legyőzte a Frankfurtot a labdarúgó Német Kupa döntőjében, megvédve ezzel címét. A mérkőzést követő ünneplést azonban kissé túltolta a lipcseiek második gólját szerző Szoboszlai Dominik, aki a futballszurkolók tiltott gyümölcsét, egy pirotechnikai eszközt lóbált a pályán.

Egy égő fáklyát lengetett a pályán a Német Kupa megnyerését követően, így büntetésre számíthat Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója. Az érmek és a kupa átadása után a Leipzig-játékosok a szurkolókhoz vonultak ünnepelni, ekkor gyulladt fel Szoboszlai kezében a stadionok illegális, de mégsem példa nélküli hangulatfokozó eszköze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Az esetet a Bild is kiszúrta, mely szerint Szoboszlait pénzbüntetés fenyegeti. A német lap több korábbi esetet is felidéz, Nicklas Füllkrug a Werder Bremen tavalyi feljutásánál tüzezett össze 25 000 eurós büntetést, míg Hertha-játékosok 2012-ben kétmeccses eltiltást is kaptak pirózásért. Ami azt illeti, az eset a magyar bajnokságból is ismerős lehet: a május eleji derbi végén Lisztes Krisztián fáklyázott a Fradi-tábor előtt, őt az MLSZ 300 000 forintra büntette, de a szurkolók átvállalták az összeget a fiatal játékostól.

Kapcsolódó tartalom

Oliver Mintzlaff, a Leipzig klubvezetője mindeközben a ZDF-nek adott interjújában úgy fogalmazott, a pirotechnika veszélyes és egyáltalán nincs helye a stadionban. Az ünneplés további legális része a tervek szerint vasárnap (ma) 13 órától Lipcsében folytatódik, az együttest fogadja Burkhard Jung főpolgármester, majd a játékosok egy nyitott tetejű járművel a stadionba hajtanak, ott rendezik a végső bulit.

Kapcsolódó tartalom

A Leipzig szombat este 2–0-ra győzte le a Frankfurtot a Német Kupa döntőjében, a végeredményt Szoboszlai Dominik állította be egy pontos lövéssel. A mérkőzést végigjátszotta Willi Orbán is, aki csapatkapitányként magasba emelhette a kupát, és aki Szoboszlaival ellentétben törvényesebb eszközt választott az ünnepléshez – a csapat öltözőjében ő szolgáltatta a bulihangulatot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Borítókép: epaselect epa10671516 Dominik Szoboszlai of Leipzig holds a flare as he celebrates with fans after winning German DFB Cup final soccer match between RB Leipzig and Eintracht Frankfurt, in Berlin, Germany, 03 June 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek