Musorujsag
Élő Eredmények

A Siófok vállalja a nemzetközi kupaindulást – 40x20 kézilabda-podcast Fodor János ügyvezetővel

A Siófok vállalja a nemzetközi kupaindulást – 40x20 kézilabda-podcast Fodor János ügyvezetővel

m4sport.hu
A 40x20 kézilabda podcast legújabb adásában Fodor Jánossal, a Siófok KC ügyvezetőjével beszélgettünk, aki elmondta, hogy a 2020-as, Covid miatt lefújt idényben megközelítőleg 800 millió forintot buktak el, amit megpróbáltak mérsékelni, de most visszább kell lépniük kicsit egy fiatal edzővel, Koi Endrével a kispadon. Ennek ellenére a nemzetközi kupaindulást már vele egyeztetve vállalják. Nem csak ifikorú játékos alkotja majd a siófoki keretet, amely júliusra lesz teljes. A beszélgetőpartnerek: Török Olivér, az M4 Sport műsorvezetője és Szilágyi Péter, az M4 Sport szerkesztője, riportere.

„A múltat nem fogjuk tudni megváltoztatni. 2020-ban az egyik legnagyobb anyagi veszteséget elszenvedő klub voltunk. A következő szezonban próbáltuk mérsékelni ezt a veszteséget, bizonyos mértékben sikerült, bizonyos mértékben nem. Mostanra oda jutottunk, hogy háború, energiaválság, és ugye azt is tudni kell, hogy a létesítményeinket mi magunk tartjuk fent. Rengeteg dolog vezet oda, hogy azt gondoljuk, kilábaltunk egy problémából, közben meg belecsöppenünk egy újba. Sajnos év közben nem egyszerű megváltoztatni az anyagi feltételeket. Minden tiszteletem a játékosoké, ők tisztában vannak vele, hogy az utolsó fillérig minden pénzt megkapnak, és ennek ellenére fantasztikus eredményt értek el” – kezdte Fodor János siófoki ügyvezető, aki hozzátette, a koronavírus-járvány kirobbanásakor félbeszakadt szezont, s a szövetség akkori döntését továbbra sem tudta elfelejteni.

„Ebből jó lenne tanulni, de szerintem nincs, aki ezt a döntést elfelejti. Én sem tudom. Nem tudok rajta változtatni, tudomásul kell venni, ez van, ez nekünk óriási pofon volt minden értelemben. Mi már az előző bajnoki szezonban arra készültünk, hogy megpróbáljuk megszerezni a bajnokságban a BL-pozíciót, ehhez is építettünk csapatot. Sajnálatos módon az eddigi legjobb eredményeinket vették el tőlünk. Ezt sajnos nem tudom kitörölni a memóriámból.”

A sportvezető elmondta, összességében mintegy 800 millió forintos bevételtől esett el az alakulat.

„Már a bajnokság lerázása is kb. 150 millió forintos veszteséget okozott, ráadásul ugye így a Bajnokok Ligájában sem indulhattunk el, ami mondjuk mindennel együtt újabb 250 millió forintos mínusz volt. Ha ezt összeadjuk, plusz a jegybevételeket és a többi ilyen dolgot is vesszük, akkor konkrétan kimondom, a Siófok az egész történetben, abban az évben mintegy 800 millió forintnyi pénzt veszített el.”

Fodor elárulta, a jelenlegi idényvben volt olyan időszak az energiaválságban, amikor a létesítményfenntartás költsége magasabb volt, mint a felnőttcsapat teljes éves költségvetése.

A Balaton-parti klubnál kisebb fajta lázadás volt Nerea Pena vezetésével 2020-ban az elmaradó fizetések miatt, emiatt rengetegen távoztak is.

„Azok a játékosok tudtak elmenni, akiket mi elengedtünk. Ha az adott pillanatban fizetnünk kellett volna, bármelyiküket ki tudtuk volna, de mi az akkori állapotban úgy gondoltuk, el kell őket engedni, mert ha már nincsen Bajnokok Ligája-részvételünk, akkor minek tartsunk fenn egy BL-csapatot? Szeretném hangsúlyozni, hogy Penától kezdve minden játékos megkapta az utolsó fillért is.”

Fodor az következő szezont illetően is beszélt: utánpótlás-játékosok kerülnek fel a felnőttekhez, de nem csak juniorok lesznek, s biztos benne, hogy még külföldiek is csatlakoznak majd.

Az ügyvezető szerint az NB I középmezőnye a cél Koi Endre edzővel – az ő kapcsán kiderült, a klub sok fiatal szakemberrel tárgyalt, de nem mindenki várt ki, Koi ellenben nagyon eltökélt volt, emiatt is esett rá a választás.

Kapcsolódó tartalom

Fodor János elárulta, két-három nyitott kérdés van még a játékoskeretben, de július közepére kialakul a végső névsor.

A sportvezető végezetül azt is megerősítette, hogy Siófok vállalja a nemzetközi kupaindulást.

 

Borítókép: Siófoki játékosok a nõi kézilabda Európa-liga negyeddöntõjében játszott Siófok KC - Ikast Handbold elsõ mérkõzésen (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak