Musorujsag
Élő Eredmények

Lenullázta Indiát a magyar páros a World Cup of Darts első meccsén, ki-ki meccset játszhat a továbbjutásért

Lenullázta Indiát a magyar páros a World Cup of Darts első meccsén, ki-ki meccset játszhat a továbbjutásért

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A Kovács Patrik, Sárai Levente alkotta magyar páros 4–0-ra nyert India ellen a World Cup of Darts H csoportjában.

A Professional Darts Corporation teljesen átalakította a csapat-világkupa lebonyolítását, így a magyar páros – amelyet 2023-ban Kovács Patrik és Sárai Levente alkotott – biztosan két mérkőzést játszott a hármas csoportjában. Ennek első állomása az India elleni találkozó volt péntek délután.

Kovács Patrik kimondottan erős tömegezése után a duplát is jól dobta az első legben, 21 nyilassal kezdett a magyar duó. Aztán hátsó pályán igazi szenzációt dobtak a mieink, az első kilenc nyílból sikerült kiszállóra jönni kerekíteni, s bár Kovács 124-es próbálkozása centiken elhasalt, Sárai két nyílból korrigált, 2–0. Aztán elölről kissé beragadt a tömeg, a legjobbkor érkezett Kovács Patrik klasszisa, aki 76-ot oldott meg szorult helyzetben. A magyaroknak pedig sikerült hátsó pályán lezárni a találkozót, bár az eddigi remek kiszállózás kissé dadogott, Kovács dupla nyolcasa lezárta a meccset: a magyar duó esélyt sem adott Indiának, 73.32-es körátlaggal és negyven százalékos duplázással nullázta ellenfelét.

Kovács Patrik és Sárai Levente péntek este így mindent eldöntő meccset játszik a továbbjutásért Kanadával (Matt Campbell, Jeff Smith). A viadalon negyven ország párosa vesz részt, a négy legjobbat – Anglia, Skócia, Wales és Hollandia együttesét – kiemelték, a többi duó 12 hármas csoportban küzd a továbbjutásért, a legjobb 16 közé így az elsők kerülnek.

Borítókép: Patrik "The Planer" Kovács / Facebook

További tartalmak