Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyszerű helytállás a magyaroktól, világrekord a lengyelektől a World Cup of Dartson – videó

Nagyszerű helytállás a magyaroktól, világrekord a lengyelektől a World Cup of Dartson – videó

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A Kovács Patrik, Sárai Levente összeállítású magyar páros 4–1-re kikapott Kanadától a csapat-világbajnokságon, így a H csoport második helyén végzett.

Miután a magyar duó rendkívül simán legyőzte Indiát, a csoportelsőségért és az ezzel járó továbbjutás reális esélyével állhatott színpadra a kiváló erőkből – név szerint Matt Campbellből és Jeff Smithből álló – Kanada ellen.

Kapcsolódó tartalom

Nagyon bekezdett hátsó pályán a magyar páros: három körből 124-re ért le Kovács és Sárai, Jeff Smith azonban elővette klasszisát és 93-at megoldott két nyílból. Aztán a másik kanadai, Matt Campbell is villant, hiába értek le öt körből 36-ra a mieink, 126-os bullos kiszállóval villant, egyből dupla brékelőnye lett Kanadának. A magyarok szinte folyamatosan 90 pont fölött tartották az átlagukat, amely egy becsületlegre jó is lett – 3–1-nél Kovács a D18-cal szépített. Campbell és Smith kiadtak magukból mindent, így tudták dominálni a találkozót, de jár a dicséret a 4–1-es vereséget szenvedő duónknak is: 103.2-es első kilenc nyilas és 87.76-os teljes körátlag, ez egy abszolút vállalható teljesítmény volt.

A World Cup of Darts péntek esti etapjában egyébként megszületett a páros mérkőzések világrekordja is: Lengyelország a Litvánia elleni csoportdöntőn 118.1-es átlagot dobott, amellyel megdöntötte a hollandok (Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld) korábbi 117.88-as csúcsát. Krisztof Ratajski és Kciuk 14 nyilas leggel kezdett, majd szép sorban emelték a szintet: 13, 12 és még egy 12 nyilas, Kciuk 103-as kiszállójával fűszerezve – ezek közé Labanauskasék ötköröse is odafért.

A viadalon negyven ország párosa vesz részt, a négy legjobbat – Anglia, Skócia, Wales és Hollandia együttesét – kiemelték, a többi duó 12 hármas csoportban küzdött a továbbjutásért, a legjobb 16 közé így az elsők kerültek.

 

Borítókép: PDC / Twitter

További tartalmak