Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar győzelem a férfi teqballosok páros versenyén

Magyar győzelem a férfi teqballosok páros versenyén

m4sport.hu/MTI
A magyar csapat minden tagja aranyéremmel térhet haza, miután mindhárom páros számban magyar siker született. Katz Balázs Vasas Lea pedig duplázni tudott.

Bányik Csaba és Katz Balázs aranyérmet nyert férfi párosban az Európa Játékok krakkói teqballversenyén. A szombat éjszakai halasztás után vasárnap délelőtt kicsit nehézkesen lendült játékba a magyar kettős, a lengyelek ellen váratlanul nehezen sikerült nyernie. Az pedig biztosnak tűnt, hogy a világbajnok szerb Nikola Mitro, Bogdan Marojevic duó ellen sokkal jobb játékra lesz szükség a sikerhez.

Az már a finálé elején látszott, hogy Bányik Csaba a korábbinál összeszedettebben kezdett. A kiválóan szerváló magyar ugyanis a lengyelek ellen rengeteg adogatást rontott, kettős hibái voltak, ugyanakkor a döntő első szettjét négy remek nyitással kezdte, amiből négy magyar pont született. Ez megadta a szett alaphangját, bár a rivális az elején még fel tudott zárkózni, de 5-4-es magyar vezetés után Katzék sorra szerezték pontjaikat és 12-5-ös sikerrel előnybe kerültek.

Amilyen jól indult magyar szempontból az első, olyan rosszul a második. A vb-címvédő páros láthatóan nagyon felszívta magát a folytatásra, és szebbnél szebb labdameneteket megnyerve, fokozatosan lépett el Katzéktól, s végül hasonlóan sima játszmával egyenlített.

A döntő szett igazi „hullámvasút” volt, három szerb pontot hat magyar követett, Mitróék azonban a hajrára befogták a magyarokat és 9-9-re alakították az állást. Ezt követően viszont Marojevic kockázatos nyitásai rendre hibásak voltak, két kettős hibájával Katz Balázsék a győzelem kapujába kerültek, majd Bányik egy nagyszerű szervával lezárta a meccset.

Mindkét mai meccset fejben kellett megnyerni, de főleg a lengyelek ellenit. Újra kellett kezdeni azt a mérkőzést, amire még nem volt precedens, ráadásul tegnap este játszottunk, most pedig napfényben, tegnap szélcsend volt, ma pedig erős szél, úgyhogy minden megváltozott és ehhez alkalmazkodni kellett” – értékelt a napot Bányik Csaba az MTI-nek. – „Mindkét mérkőzésen elveszítettünk egy szettet, de mindkettőnél máshogy kellett visszajönnünk. A döntőben a második simán ment el. Általában ilyen szituációban nem gondolunk a harmadik játszmára, most azért ez már a vége felé előfordult. A harmadik játszmában aztán szerencsére sokkal jobban játszottunk és hiába kezdtek ők úgy, ahogy a másodikban is, de azt mi tudtuk megnyerni.”

Major Gábor szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy min kellett a két mérkőzés között változtatni a siker érdekében. „Összeraktuk Csabi szerváját, mert a lengyelek ellen nem ment neki, most viszont extrán szervált. Balázsnál pedig a feladáson kellett javítani és azt a fináléban kiválóan csinálta. Amilyen pocsékul indult, olyan jól zárult” – mondta a szakember, aki elégedett csapata három aranyéremmel zárult szereplésével.

A férfi páros diadala előtt Katz Balázs Vasas Leával vegyes párosban, Vasas pedig Janicsek Zsanettel női párosban diadalmaskodott a sportág Európa-bajnokságának is számító Európa Játékokon.

A győztes Katz Balázs és Bányik Csaba ünnepel a szerb Nikola Mitro és Bogdan Marojevic elleni döntő mérkőzés után a teqball férfi párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén. MTI/Czeglédi Zsolt

Eredmények, férfi páros:
döntő:
Bányik Csaba, Katz Balázs-Nikola Mitro, Bogdan Marojevic (szerb) 2-1 (5, -5, 9)
elődöntő:
Bányik, Katz-Adrian Duszak, Marek Pokwap (lengyel) 2-1 (-10, 9, 7)
szombaton játszották:
negyeddöntő:
Bányik, Katz-Oleh Uszicsenko, Dmitro Sevcsuk (ukrán) 2-0 (3, 5)
B csoport:
Bányik, Katz-Andrija Jovanovic, Marko Zarkovic (montenegrói) 2-0 (3, 4)
Bányik, Katz-Adrien Uka, Krenar Emini (koszovói) 2-0 (1, 2)

Borítókép: Krakkó, 2023. július 2. Katz Balázs (b) és Bányik Csaba a lengyel Adrian Duszak és Marek Pokwap elleni elődöntő mérkőzésen a teqball férfi párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 2-án. Az előző nap a pálya alkalmatlansága miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak