Musorujsag
Élő Eredmények

Indul a Bundesliga-kaland a Melsungennel: Sipos Adriánnal beszélgettünk – 40x20 podcast

Indul a Bundesliga-kaland a Melsungennel: Sipos Adriánnal beszélgettünk – 40x20 podcast

m4sport.hu/MTI
A 40x20 kézilabdapodcast legújabb adásának elején Sipos Adriánnal beszélgettünk, aki a nyáron igazolt Németországba. A válogatott beálló csapata, az MT Melsungen a hétvégén elkezdi szereplését a Bundesligában, ennek kapcsán kérdeztük a külföldre költözésről, felkészülésről, az együttes erejéről és céljairól, valamint saját szerepéről is. Ezen kívül szóba került a Fradi és a Győr felkészülése, valamint Omar Yahia veszprémi távozása is.

A Telekom Veszprémtől távozott beálló csütörtökön az MTVA 40×20 című kézilabda podcastjében elmondta, sok logisztikázással és ügyintézéssel járt a költözés, és bár ez néha nehézségeket okoz, de igyekszik teljes mértékben a kézilabdára összpontosítani, és az elintéznivalókkal csak a szabadidejében foglalkozni.

Hozzátette, nagyon jól érzi magát Németországban, nagyon jól sikerült a felkészülési időszak, már összebarátkozott új csapattársaival, vagyis jól halad a beilleszkedése.

Ugyanilyen jókat mondott a szakmai részről is, mivel Melsungenben nagyon hasonló az edzésmunka és a játékstílus, mint a magyar válogatottban. Klubedzője, Roberto García Parrondo – a Szeged és a Budakalász korábbi játékosa – hasonló dolgokat kér, mint José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.

„Bár több pozícióban is kell védekeznem, nem csak abban a hármasban, amelyikben eddig, hanem a másik oldalon is, és más verziókat is kipróbáltunk. Nagy bizalmat érzek az edző iránt” – nyilatkozta Sipos.

Mint mondta, nagyon hosszú, mentálisan és fizikálisan is megterhelő volt a felkészülésük, amelyben csak két szabadnap szerepelt.

Elárulta, az eddigiekkel ellentétben biztosan pályán lesz támadásban is, hiszen még ő is meglepődött, mennyit támadott az edzőmeccseken.

„Parrondo nagyon szerette volna, hogy megtanuljam a figurákat, mozgásokat, hiszen nagyon hosszú és kemény a bajnokság, ha egy beálló kiesik, ketten maradunk. Lerohanásban is számol velem, mivel talán én vagyok az egyik leggyorsabb a beállóink közül” – magyarázta Sipos.

Reményei szerint a négy „magyaros” csapatból a Melsungen végez majd a legjobb helyen a Bundesliga tabelláján. Az irányító Hanusz Egon a TVB Stuttgart, a jobbátlövő Leimeter Csaba az újonc HBW Balingen-Weilstetten, a szintén jobbátlövő Ilic Zoran pedig a HSV Hamburg együttesét erősíti.

A beálló hangsúlyozta, jövőre nagyon szeretnének kilépni az európai kupaporondra, ehhez az első hatban kell végezniük a bajnokságban. Hozzáfűzte, megvan bennük a potenciál, de ha egészségesek lesznek és összekovácsolódnak, akkor is nagyon sok munkára van szükség, hogy az élmezőnyben zárjanak.

A 40×20 podcast aktuális adásában:

  • Beszélgettünk Sipos Adriánnal, aki nyáron igazolt a Bundesligába, a Melsungen csapatához. Elmondta, hogy támadásban is számít rá Parrondo, de védekezésben is meg kellett tanulnia több pozíciót is. Hétvégén indul a Bundesliga-idény.
  • Meghallgattuk Omar Yahiát, aki jövő nyáron elhagyja a Veszprémet és Párizsba igazol.
  • A Győrtől Győri-Lukács Viktória, míg a Fraditól Hársfalvi Júlia mesélt a felkészülésről.
  • Az interjúk között Rodics Dániel, Kulcsár András és Szilágyi Péter beszélgetett az elhangzottakról.

 

 

Borítókép: Tatabánya, 2023. március 12. Sipos Adrián a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező negyedik fordulójában, a hatodik csoportban játszott Magyarország-Svájc mérkőzésen a tatabányai sportcsarnokban 2023. március 12-én. Magyarország-Svájc 36-27. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak