Musorujsag
Élő Eredmények

Helyszínváltozás: nagyobb létesítményben lesz a Hungarian Darts Trophy

Helyszínváltozás: nagyobb létesítményben lesz a Hungarian Darts Trophy

MTI
Helyszínváltozást jelentettek be a 3. Hungarian Darts Trophy szervezői, így a rangos viadalt a BOK Csarnok helyett az MVM Dome-ban rendezik meg szeptember 22. és 24. között.

A hétfői tájékoztatás szerint erre azért volt szükség, mert a jegyeladások üteme rekordszámú nézőközönséget vetít előre.

„A helyszín a darts szempontjából nem számít újnak, hiszen 2022-ben, kitűnő körülmények között, itt az MVM Dome-ban volt a Hungarian Darts Show, fantasztikus hangulatban, világsztárokkal. Biztosak vagyunk benne, hogy a sport- és rendezvénykomplexum jó házigazdája lesz minden idők legszínvonalasabb hazai darts versenyének” – mondta Takács Péter, a szervező Darts Event ügyvezetője.

Azt már korábban bejelentették, hogy erre az évre megemelkedett a verseny összdíjazása: a Hungarian Darts Trophyn 175 ezer fontot, azaz több, mint 78 millió forintot osztanak ki a dartsosok között. A világ vezető szervezete, a PDC európai körversenyének budapesti állomásán öt korábbi világbajnok, Rob Cross (2018), Gerwyn Price (2021), Michael Smith (2023), Michael van Gerwen (2014, 2017, 2019) és Peter Wright (2020, 2022) is színpadra lép, a hazai színeket Kovács Patrik, Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály képviseli.

Borítókép: Fotó: Sportbánya

További tartalmak