Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Major Nándor történelmet írt, Kovács Patriknak öt meccsnyila volt a Hungarian Darts Trophy-n

Videó: Major Nándor történelmet írt, Kovács Patriknak öt meccsnyila volt a Hungarian Darts Trophy-n

m4sport.hu
Major Nándor lett az első magyar dartsos, aki mérkőzést nyert PDC European Tour-versenyen, mivel a budapesti Hungarian Darts Trophy első fordulójában 6–4-re legyőzte a német Ricardo Pietreczkót.

Hétvégén immár harmadik alkalommal rendezik meg a profi dartsosok budapesti European Tour-fordulóját, a Hungarian Darts Trophy-t, melynek idén már az MVM-Dome ad otthont. A tornán PDC-ranglistapontjai révén alanyi jogon részt vehetett Kovács Patrik, hozzá a magyar selejtezőből további három honfitársa, Vida Mihály, Jagicza Gábor és Major Nándor csatlakozott.

A péntek délutáni etapban Vida állt színpadra, ám sokáig nem tudott mit kezdeni a lengyel Sebastian Bialecki játékával. 5–0-s hátrányban azért megmutatta tehetségét, s 341 pontot a minimális hat nyíllal tüntetett el egy 180-161-es kombinációval.

Az esti programot Jagicza Gábor kezdte, papíron a legnehezebb ellenféllel, Luke Woodhouse-szal. A magyar versenyző azonban 3–3-ig remekül tartotta magát a világranglista 45. helyezettjével, a következő három leget viszont egyaránt az angol nyerte.

Az idén már két ET-fordulón is játszó Kovács Patrik rögtön az első körben elvette osztrák ellenfele, Rowby-John Rodriguez kezdését, amit 4–4-ig őrzött is. Visszabrékre újabb hátsó pályás győzelem volt a válasz, így Kovács kezdhetett a győzelemért, hiába jutott el azonban négy meccsnyílig, a nagy lehetőség kapujában megremegett. A hirtelen halálban aztán Rodriguez elhibázta a bullt, a magyar dartsosnak így volt még egy meccsnyila a D16-ra, de azt is elhibázta. Óriási lehetőséget szalasztott el, de így is szenzációsat játszott Kovács Patrik.

A valódi szenzáció azonban még hátravolt, hiszen a program utolsó előtti mérkőzésén Major Nándor nem kis meglepetésre 6–4-re legyőzte Ricardo Pietreczkót! Pedig a német jobban kezdett, brékelőnybe is került, Major a hajrában viszont sokkal jobban játszott, s nem túl erős kiszállózás mellett is visszavette a kezdését. 5–4-es Major-vezetésnél Pietreczko megremegett (az extázisban tomboló magyar közönség sem segítette), így honfitársunk a második meccsnyilát bevágta a D20 közepébe! Ezzel Major Nándor lett az első magyar, aki mérkőzést nyert European Tour-versenyen, nem mellesleg készülhet a szombati folytatásra, amely során a torna második kiemeltje, Damon Heta lesz az ellenfele.

Szombaton a 16 kiemelt is csatlakozik, valamennyien egy-egy pénteki továbbjutóval játszanak majd az MVM-Dome-ban. Major Nándor mérkőzése mellett külön érdemes lesz figyelni a Michael van Gerwen–Ross Smith találkozót, előbbi múlt hétvégén megnyerte a World Series Finalst (és egyébként is évek óta a világ egyik legjobbja), utóbbi pedig a pénteki nap legjobb produkcióját nyújtotta, 100 fölötti körátlaggal.

Borítókép: Darts Event / Vörös Nándor

További tartalmak