Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke ismét megvédte Strollt: Az élsportban vannak frusztrált pillanatok

Főnöke ismét megvédte Strollt: Az élsportban vannak frusztrált pillanatok

RacingNews365
Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack védelmébe vette a Katari Nagydíj pénteki időmérője után az istálló garázsában lökdösődő Lance Strollt, mondván az élsportban mindennaposak az ehhez hasonló frusztrált pillanatok.

Katarban folytatódott az Aston Martin kanadai versenyzőjének vesszőfutása: miközben a márkatárs, Fernando Alonso ismét berekedte magát az időmérő utolsó szakaszába, ő már a Q1-ben búcsúzott. Legjobb időeredménye 1,1 másodperccel marad el a spanyol klasszisétól. Az újabb látványos vereség és a gyenge eredményt láthatóan frusztrálttá tette Strollt.

Ennek már a csapatrádióban hangot adott, majd miután visszatért a garázsba és kiszállt autójából, a hozzá siető Henry Howe-t (ő a kanadai pilóta edzője), ahogy haladtak vissza a box végébe, dühében arrébb lökte. Később nyilatkozata során is frusztrált volt: tőmondatokban válaszolt…

A kanadai a történtek után, még Katarban utalt rá, nincs harag közte és edzője között. Túlléptek a történteken. Az F1 világa viszont nehezebben emészti meg a történteket: Stroll számos kritikát kapott viselkedése miatt. A csapatvezető, Mike Krack ezt követően vette védelmébe a fiatal versenyzőt, mondván a hasonló jelentek nem állnak távol az élsport feszült világától.

Kapcsolódó tartalom

„Amikor az elvárásaid alatt teljesítesz, akkor felgyülemlik benned a frusztráció és egy ponton ki is szakad belőled” – kezdte a szakember. „Vegyünk példának egy focistát, akit lehoznak a pályáról és nem pacsizik a menedzserrel. Eldobja a mezét, vagy a kulcsot. Ezt sokszor láttuk már.”

„Ami engem illet, mindig próbálom halogatni ezt és igyekszem megszabadulni a felhalmozódott adrenalintól. De biztos vagyok benne, hogy a boxfalon tízszer, hússzor kevesebb az adrenalin, mint a pályán, és a versenyzőknek rögtön az orruk alá dugják a mikrofont, amint kiszállnak az autóból és rögtön figyeljük a reakciójukat” – folytatta.

„Szóval, érzelmeket akarunk a versenyzőktől. Ha reagálnak, azonnal megítéljük őket – ez így helyes? Ez probléma? Szerintem ezzel óvatosnak kell lennünk. Látni akarjuk (az ilyen eseteket), mert lesz miről beszélni. Ha egy lépéssel valaki messzire megy, az emberek szeretnek leülni egy kanapéra egy légkondicionált helységben, és azt mondani, hogy ez már túl sok volt, vagy azt, hogy ilyesmit egyszerűen nem tehetnek” – szúrt oda a kritikusoknak.

Majd végül arra kérte – többek között – őket is, tiszteljék egy kicsit jobban a pilótákat. „Én úgy gondolom, hogy egy kicsivel jobban kellene tisztelnünk a versenyzőket és más magas szinten teljesítő élsportolókat is” – zárta gondolatát.

Mike Krack (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak