Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Ezt elcsesztem. Kár vitatni

Hülkenberg: Ezt elcsesztem. Kár vitatni

Sky
Nem kertelt a Haas rutinos versenyzője, Nico Hülkenberg, amikor a Katari Nagydíjon kapott 10 másodperces büntetésről kérdezték: őszintén kijelentette ő hibázott, ennél tovább pedig felesleges magyarázni a történteket.

A német versenyző azért kapott időbüntetést a katari futam során, mert rossz rajtkockába állt fel. A nem mindennapi hiba azt követően történt, hogy Hülkenberg előtt üresen maradt egy pozíció, Carlos Sainz ugyanis Ferrarijának üzemanyagrendszerrel kapcsolatos problémája miatt nem vehetett részt a futamon. A Haas versenyzője valószínűleg ezt felejtette el és állt fel ösztönösen az üres helyre.

Hibájához akár kommunikációs hiba is vezethetett volna (a csapat egyébként „észnél volt, az indulás előtt rádión figyelmeztette versenyzőjét, hogy hagyjon ki egy helyet saját maga és Lando Norris között), vagy bármilyen félreértés, a versenyző viszont jelezte, ilyesmiről szó sem volt.

Hülkenberg egyenesen, őszintén és tömören vállalta a felelősséget a történtekért, amikor a leintést követően a német Sky a büntetésről kérdezte. „Elszúrtam. Ezt kár vitatni” – jelentette ki. „Furcsa helyzet az, amikor hirtelen nincs ott előtted egy autó. Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy követni kell valakit. Elcsesztem. Ez ennyire egyszerű.”

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

A felvételeken jól látszott, Hülkenberg hamar ráébredt hibájára, amit el is mondott, azzal együtt, hogy már nem volt ideje a javításra. „Már azelőtt felismertem, mielőtt megálltam. De nem lehet tolatni. Már megtörtént a hiba. Egyértelmű, hogy ez egy komoly rontás volt tőlem” – mondta.

„Ez máris hátrányba hozott minket, azelőtt, hogy a verseny elkezdődött volna” – állapította meg a német, aki ismét jó pozícióból várhatta a rajtot, végül azonban újra visszacsúszott a középmezőny végére. „A körülmények igazán extrémek voltak. Hőség volt és magas páratartalom a tempó pedig elképesztő és még ott volt az új aszfalt is. De ez mindenkinek azonos volt.”

Ami a Haas gyenge versenytempóját illeti, a csapat egész évben küzdött ezzel a problémának, melynek orvoslását a soron következő Amerikai Nagydíjon bevetett jelentős fejlesztési csomaggal kezdik meg, ami már a 2024-es autó fejlesztéséhez lesz komoly alap.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak