Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: Meg kell ölnöd, hogy feladjam!

Ocon: Meg kell ölnöd, hogy feladjam!

RaceFans
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon, akit több riválishoz hasonlóan eléggé megviselt a Katari Nagydíj kijelentette, bármilyen rosszul is érezze magát, önszántából valószínűleg sosem fog feladni egy Forma–1-es nagydíjat.

Az egyik fő téma a katari hétvége után az, hogy a futam során több versenyző is rosszul lett az extrém hőségnek valamint a magas páratartalomnak köszönhetően, amit még egy kifejezetten hajtós futammal is „megfejeltek”, miután a Pirelli a gumiproblémák miatt kvázi kötelezővé tett legalább három kiállást. Ennek következtében a versenyzők 57 körön keresztül „padlógázzal” mehettek.

A Williams újonca, Logan Sargeant – aki a héten influenzás megbetegedéssel küzdött – olyan rosszul volt, hogy feladta a futamot, de mások is életük egyik, ha nem a legnehezebb viadalának nevezték azt. Például Esteban Ocon is, aki szintén küszködött az autóban.

Ezt viszont csak a leintés után árulta el csapatának. Ennek oka talán az lehetett, hogy semmiképpen sem akarta feladni a küzdelmet, ahogyan azt ő maga is egyértelművé tette. „Ez volt a legnehezebben kiharcolt pont, amit valaha szereztem” – fogalmazott. „A 15. és a 16. körben rosszul éreztem magam, két körben hánytam is. Azt mondtam magamban, a francba, de hosszú futam lesz.”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Emlékeztettem magam arra, hogy a sportban a mentális oldal a legfontosabb és sikerült is kordában tartani a futamot. De nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz lesez. Nem tudtam, hogy ezen a futamon nagyjából 80 fok lesz a pilótafülkében” – folytatta.

„Azt hiszem, jobb munkát is végezhetnénk (F1-es szinten) abban a tekintetben, hogy a hőt hátul tartsuk és eloszlassuk a pilótafülkében. Azt hiszem ez (hogy nem végeztünk jó munkát ezen a téren) volt az oka annak, hogy többen rosszul éreztük magunkat. Örülök, hogy befejeztük a versenyt. Kemény volt. Megérdemeltük az eredményt. Kihoztuk a maximumot és ez boldoggá tett” – emelte ki.

„Sosem éreztem még hasonlót. Olyan meleg volt, hogy az egyenes végén fel akartam nyitni a sisakrostélyt, annyira kevés levegőm volt. A kezemmel is próbáltam levegőt juttatni a sisakba. Minél többet lélegeztem, hogy mindent lejjebb vigyek, annál nagyobb hő áramlott be. Őszintén, pokol volt odabenn!” – magyarázta, majd végül egyértelművé tette, a feladás eszébe sem jutott. „A kiesés nem opció. Sosem akartam ilyet csinálni. Meg kell ölnöd, hogy feladjam!”  

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak