Musorujsag
Élő Eredmények

Stella: Piastri különleges tehetség és Norrist is motiválja

Stella: Piastri különleges tehetség és Norrist is motiválja

F1i
A McLaren újonca, Oscar Piastri ismét komoly dicséretet kapott főnökétől, Andrea Stellától, aki kivételes tehetségnek nevezte őt, és megjegyezte, jelenléte a csapattárs, Lando Norris szempontjából is fontos, hiszen jó eredményei a britet is folyamatos javulásra ösztönzik.

A narancsosok Katarban zsinórban másodszor szereztek dupla dobogót, ezúttal viszont nem rutinosabb versenyzőjük, Lando Norris végzett előbb, hanem az újonc márkatárs, Oscar Piastri, aki egyáltalán nem mellékesen egy nappal korábban megfutotta a leggyorsabb kört a sprintidőmérőn és megnyerte a sprintfutamot.

A hétvége során végig magabiztosabb teljesítményt nyújtott tehát, mint Norris, miközben ismét egyértelmű jelét adta annak, hogy okkal tartották a jövő egyik legnagyobb ígéretének királykategóriás debütálása előtt.

Teljesítményét főnökei az év eleje óta dicsérik – teljes joggal. Katar után a McLaren csapatvezetője, Andrea Stella egészen egyszerűen kivételes tehetségnek nevezte őt, majd jelezte, az, hogy egyre gyakrabban okoz neki fejfájást a fiatal márkatárs, Norris számára is pozitív. „Lando is tisztában van vele, hogy Oscar egy kivételes tehetség” – kezdte.

„Tudják, nem mindennap látni ilyen tehetségeket a Forma–1-ben. Szóval egyértelműen jó referencia, még úgy is, hogy újonc. Lando is tudja, hogy időnként nagyon magasra fogja tenni a mércét. Ha olyan vagy, mint Lando, ezt pozitívnak látod, hiszen sok információt kapsz a fejlődéshez” – folytatta.

Fotó: XPB

Egyetlen sportágban sincs olyan bajnok, aki mindig mindent megnyer, vagy ha a versenyzőket nézzük, minden futam minden kanyarjában ők a leggyorsabbak. Talán Max (Verstappen) az idei szezonban… de ez is kivételes. Szóval, ha Lando egy kicsit kellemetlennek is tekinti mindezt, pont ez az a kellemetlenség, amire szükség van ahhoz, hogy bizonyos értelemben a legjobb legyél. Ez áldás és átok is egyben” – magyarázta.

Norris a hétvége során többször rámutatott, vereségében komoly szerepet játszottak hibái. Főnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte, hálás a pilóta őszinteségéért és azért, hogy felismeri saját hibáit. „Ő egy őszinte ember, aki mindenféle kapcsolatban tartózkodik az őszintétlenségtől. Még a magával való kapcsolatában is. Tudni akarja, mikor hibázott és nem is akar arrogánsnak tűnni. Nem akarja, hogy úgy tűnjön, nem ismeri el a hibákat. Ez nagyon egyértelmű.”

Végül elhintette, érzése szerint a néha önmarcangolónak tűnő pilóta idővel ezen a téren is fejlődni fog és finomítja saját magával kapcsolatos kritikáit. „A bajnokoknak meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt. Meg kell találnia a világgal való kommunikáció és a magával való kommunikáció dinamikáját. Újra és újra keményen felül fogja vizsgálni magát. És idővel kalibrálni fogja, mennyire kell keménynek lennie magával. Van egy út, ami rá vár és van egy út, ami Oscarra, valamint egy, ami mindenkire itt a csapaton belül” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak