Musorujsag
Élő Eredmények

Lawson „kiábrándító” hétvégével búcsúzott

Lawson „kiábrándító” hétvégével búcsúzott

RaceFans
Több kiugró teljesítmény után csalódást keltő versennyel és egy kevésbé látványos eredménnyel zárult a kéztörés miatt öt hétvégét is kihagyni kényszerülő Daniel Ricciardót helyettesítő Liam Lawson idei Forma–1-es kalandja.

Minimális F1-es rutinnal a háta mögött egy szombati szabadedzésen kellett beugrania a Red Bull új-zélandi védencének, aki a nehézségek ellenére tisztességesen helyt állt első hétvégéjén, a folytatásban pedig számos kiugró eredményt szállított. Szingapúrban például a pontszerzés is összejött neki, az Alpha Tauri idei legjobb eredményének beállításával.

Lawson idei F1-es kalandja minden valószínűség szerint a Katari Nagydíjjal zárult, Daniel Ricciardo ugyanis jelezte, Austinban már ott lesz a rajtrácson, ezt a visszatérési időpontot pedig a korábban óvatosan nyilatkozó főnökök is reálisnak tartják.

A fiatal új-zélandi egy, a korábbiaknál kevésbé látványos hétvégével „búcsúzott” Katarban, ahol miután kiesett a sprinten, a nagydíjon csak tizenhetedikként ért célba. A hétvégét és magát a futamot Lawson is nehézkesnek nevezte valamint csalódást keltőnek, a legnagyobb problémaként pedig autójának tempóhiányát nevezte meg.

Liam Lawson (Fotó: XPB)

„Nagyon trükkös volt, de szerintem általában véve nem volt meg a sebességünk” – fogalmazott. „Ez volt a fő probléma, nem a taktika. Próbálkoztunk valamivel, de nem jött össze. A futam során végig küszködtem. Szóval, valamit ki kell vizsgálni.”

„Jól kezdem és ott voltam (Lance) Stroll mellett, aki talán nem vett észre és átvágott előttem. Aztán buktam két helyet, ami eléggé frusztráló volt. De, ha meg is tartjuk ezeket a helyeket, a tempónk akkor sem lett volna meg. Szóval, trükkös hétvége volt. Vizsgálódunk, és biztos vannak dolgok, amiken nekem is javítanom kell. Szeretném tudni, mik ezek” – emelte ki.

„Értelemszerűen az ember a legjobb eredménnyel akar búcsúzni, szóval ez most így nehéz lesz. Most ki kell vizsgálni pár dolgot. Az első futamok nagyon jól sikerültek, ezekre építettünk, de Katarban csak küszködtünk. A futamok eddig egészen jól mentek, de ez most nem segített. Azt hiszem, eléggé kiábrándító, hogy így fejeztem be ezt a szakaszt” – folytatta őszintén.

Lawson most „eredi szériájára” a japán Super Formulára koncentrál, ahol október végén bajnokesélyesként száll harcba a szezonzárón. Fő célja természetesen az lesz, hogy megszerezze a koronát. „Ez nagyon-nagyon fontos nekem. Ez nagy hatással lenne a pályafutásomra, főleg azt követően, ahogyan ez a (katari) hétvége telt” – zárta gondolatát ismét önkritikusan és ismét jelezve, fájt neki az „F1-es búcsú”.

Liam Lawson (Fotó: XPB)
Borítókép: Liam Lawson (Fotó: XPB)

További tartalmak