Musorujsag
Élő Eredmények

Az FIA figyelmeztette Strollt

Az FIA figyelmeztette Strollt

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) írásbeli figyelmeztetésben részesítette az Aston Martin versenyzőjét, Lance Strollt, amiért katari időmérő alatt, kiesése után meglökte edzőjét csapatának garázsában.

Roppant frusztráló hétvégén, de főleg időmérő edzésen van túl az Aston Martin kanadai versenyzője: míg a márkatárs, Fernando Alonso ismét berekedte magát az utolsó etapba, ő már a Q1-ben búcsúzott, időeredménye pedig 1,1 másodperccel gyengébb volt a spanyolénál. A vereség és a gyenge eredmény láthatóan frusztrálttá tette Strollt.

Ez már csapatrádiós üzenetéből kiderült, majd miután visszatért a garázsba és kiszállt autójából látható jelét is adta csalódottságának: eldobta kormányát, majd a hozzá siető Henry Howe-t (ő a kanadai pilóta edzője), ahogy haladtak vissza a box végébe, dühében arrébb lökte.

Fotó: XPB

Az FIA a héten jelezte, kivizsgálja az ügyet, hiszen az agresszió semmilyen formáját nem tűri a versenypályán. Pénteken, kora este a szövetség kihirdette a vizsgálódás eredményét: jelezték, írásbeli figyelmeztetésben részesítették Strollt, aki a történtek óta már formálisan is elnézést kért meggondolatlan cselekedetéért.

„Megerősíthetjük, hogy Lance Stroll az FIA vizsgálóbizottságától is elnézést kért a katari cselekedete miatt” – írták. „A bizottság vezetője elfogadta ezt a bocsátkérést és írásbeli figyelmeztetésben részesítette Lance-t, emlékeztetve az FIA etikai kódexére és etikai irányelveire.”

„Továbbá emlékeztették a sportszabályzatban meghatározott versenyzői felelősségre is. Az FIA továbbra is fenntartja a zéró toleranciát a helytelen magatartással szemben és elítél minden olyan cselekedetet, ami fizikai bántalmazáshoz vezet” – tették hozzá, jelezve, bár Stroll most viszonylag „olcsón megúszta” továbbra is figyelik a hasonló eseteket.

Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak