Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas sejteni véli, mi áll az Alfa Romeo javulásának a hátterében

Bottas sejteni véli, mi áll az Alfa Romeo javulásának a hátterében

F1i
A csapat rutinos versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, az Alfa Romeo részben annak köszönheti a katari kettős pontszerzést, hogy az elmúlt hétvégéken megismerte a legutóbbi fejlesztési csomagot és jobb teljesítményt tud kihozni autójából.

Az időmérőn magabiztosan teljesítő, egészen a Q3-ig jutó Valtteri Bottas a katari futamon „egy jó stratégiával és egy tiszta versennyel” beállította idei legjobbját, nyolcadik lett. A csapattárs, Csou Kuan-jü az időmérőn gyengébben teljesített, de vasárnap ő is odatette magát: a versenyen egészen a kilencedik helyig jött fel.

Az Alfa Romeo tehát majd’ másfél év, vagyis a 2022-es Kanadai Nagydíj óta először ünnepelhetett kettős pontszerzést. Noha ehhez néhány rivális büntetésére is szükség volt, a rutinos Bottas megjegyezte, látható, hogy az istálló előrelépett az előző hétvégéken.

A finn szerint ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a mérnökök és a versenyzők is kiismerték a legutóbbi fejlesztési csomagot és egyre többet tudnak kihozni abból. „Sokat tanultunk a fejlesztésekről” – kezdte. „Végre már 100 százalékosan megértjük őket és kezdünk egyre többet kihozni belőlük” – tette hozzá büszkén.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Természetesen előfordulhat, hogy a pálya egy kicsit kedvezett nekünk, de úgy tűnik, erősebbek vagyunk, mint az előző futamokon, és ennek nagyon örülök. A következő futam Austinban más lesz, de most már határozottan versenyképesebbek voltunk” – emelte ki.

A katari eredménnyel az Alfa Romeo jelentős mértékben csökkentette lemaradását a Williamsszel szemben, csapatvezetőjük pedig jelezte, az utolsó öt hétvégén a cél az lesz, hogy megelőzzék a brit riválist megszerezve ezzel a hetedik helyet a bajnoki tabellán (ez fontos pénzdíjbeli különbséget jelent a nyolcadikhoz képest).

Minden helyezésért harcolunk és minden pont számít” – emelte ki Bottas. „A Haast megelőztük a bajnokságban. Persze volt egy kis szerencsénk, mert Lewis (Hamilton) kiesett, Carlos (Sainz) pedig nem indult. Különben nehéz lett volna a nyolcadik hely megszerzése. De néha kell egy kis szerencse is, a csapat pedig mindent remekül csinált. Még Csou is a végéről indult és pontot szerzett. Nagyszerű versenyt futott” – zárta gondolatát.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak