Musorujsag
Élő Eredmények

Döntött az MLSZ Lisztes eltiltásáról, az egerszegi sörlocsolás szektorbezárást ér

Döntött az MLSZ Lisztes eltiltásáról, az egerszegi sörlocsolás szektorbezárást ér

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Lisztes Krisztiánt, aki a Debrecen elleni vasárnapi bajnokin szedett össze két sárga lapot egy perc alatt.

Nem Lisztes Krisztián eddigi pályafutásának legfényesebb perce volt a DVSC elleni bajnoki hosszabbításában: a fiatal támadó előbb a tizenhatosnál dobta fel magát, majd a sárga lapos ítélettől talán kissé feldúlva legyalulta Bévárdi Zsombort. A FEB szerdai közleménye szerint a 18 éves játékosnak egy bajnoki mérkőzést kell kihagynia, így nem léphet pályára – az egyébként már most telt házas – Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzésen.

Szintén 1-1 meccsről tiltották el a forduló többi sárgahalmozóját: Khaly Thiam (MTK) és Alekszandar Jovicsics (Kisvárda) is két figyelmeztetés után mehetett zuhanyozni.

Annál kevésbé úszta meg Kádár Tamás: az MTK rutinos védője a fehérvári bajnoki első félidejében talpalta térden Kenan Kodrót, az azonnali piros lap mellé kétmeccses eltiltást is kapott, így Horváth Dávid vezetőedző nem számolhat vele a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd ellen sem.

Az MLSZ a lelátói magatartást vizsgálva egy héttel korábbra is visszanyúlt, a Zalaegerszeg következő bajnokijára elrendelte ZTE Aréna „IV” szektorának (nyugati tribün) lezárását. A közlemény szerint a döntés „rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (tárgy elzárt területre történt bedobása, sör locsolása a vendég technikai zónába és rasszista megnyilvánulás)” miatt született, emellett pénzbüntetést is fizetnie kell a klubnak.

Az NB II-ben október 1-jén lejátszott Szeged–Honvéd meccs sem maradt utóélet nélkül, a Fegyelmi Bizottság mindkét klubot pénzbüntetés megfizetésére kötelezi szurkolói magatartás miatt.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak