Musorujsag
Élő Eredmények

Születésnapi interjú Faludi Mihállyal, a magyar kézilabda legendájával! – 40x20 podcast

Születésnapi interjú Faludi Mihállyal, a magyar kézilabda legendájával! – 40x20 podcast

m4sport.hu
Kilencven éves lett Faludi Mihály, a magyar kézilabda egyik legnagyobb edzőlegendája, aki 4 ország válogatottját is irányította és rengeteg magyar klasszist fedezett fel és nevelt ki a sportág számára - elég akár csak Kovács Péter, Bartalos Béla, Kontra Zsolt, Buday Ferenc vagy éppen Szilágyi István nevét említeni, de a sor hosszan folytatható.

 

Foci helyett lett kézilabdázó, edzőként hamar nagy sikerek fémjelezték az útját. A magyar férfi válogatottat 10 éven át vezette, 2 olimpián is szövetségi kapitánya lehetett a magyar nemzeti együttesnek (1976, Montreal és 1980, Moszkva).

Mesél arról a világbajnoki mérkőzésről is, amelyet úgy vesztettünk el, hogy Románia időn túl dobta a győztes gólt.

Később Kuvaitban, az Egyesült Arab Emírségekben, majd az Egyesült Államokban is dolgozott – és az 1988-as olimpia után személyesen George Bush is gratulált neki az amerikai együttes teljesítménye okán. Nyugdíjas éveiben is figyeli a kézilabda eseményeit, vannak mai kedvencei is. Érdemes meghallgatni a történeteit, meglátásait.

Október 18.-n ünnepelte 90. születésnapját. Isten éltesse a magyar sport nagy legendáját!

A beszélgetőpartnerek: Török Olivér és Szilágyi Péter (M4 Sport).

 

Borítókép: Tata, 1982. február 18. Kontra Zsolt (b), Faludi Mihály edző, szövetségi kapitány, Vass Károly (j2) és Bartalos Béla (j) a férfi kézilabda-válogatott tagjai beszélgetnek a tatai edzőtárbor tornatermében. MTI Fotó: Németh Ferenc

További tartalmak