Musorujsag
Élő Eredmények

Most összeálltak a csillagok Ocon és az Alpine számára

Most összeálltak a csillagok Ocon és az Alpine számára

F1
Néhány nehéz futam után, Las Vegasban összeálltak a csillagok az Alpine számára – jelentette ki a nagy felzárkózást produkáló Esteban Ocon, aki az istálló legjobb eredményét (negyedik helyezés) szállította a Holland Nagydíj óta.

Ocon egy kiábrándító időmérő után csak a tizenhatodik helyről vágott neki a Las Vegas-i Nagydíjnak, amit végül negyedikként zárt, miután már az első körben nyert nyolc helyezést (sikeresen kimaradt a több versenyzőt érintő ütközésből), majd bemutatott egy bátor előzést a csapattárs, Pierre Gasly ellen és végül Oscar Piastri kései kiállása is a kezére játszott.

Az utolsó körben egyébként a pályán elveszítette a negyedik helyezést, az őt megelőző George Russell viszont öt másodperces büntetést „vitt magával”, így Ocon végül maradt a helyén. Ez a negyedik pozíció pedig csapata legjobbja volt a Holland Nagydíj és Gasly harmadik pozíciója óta.

Ezzel kapcsolatban a francia kijelentette, megérdemeltnek tartja eredményét, ami csapata kemény munkájának is volt a gyümölcse. „Csodálatos érzés! Az időmérő után újra élek” – nyilatkozta az F1-nek a leintés után. „Az időmérőn egy kicsit fájt, de a Deadpool-sisak gyógyító ereje változást hozott. Egyértelmű, hogy őrült futam volt!”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Nem küszködtünk a gumikopással és a szemcsésedéssel, ami sokakat hátráltatott és sikerült feljönni a tizenhatodikról a negyedik helyre. Fantasztikus érzés! Öt-hat futam telt el Szingapúr óta, és ezeken nem álltak össze a csillagok. Most fordult a helyzet, ez egy remek eredmény volt” – tette hozzá.

„Remélem, így folytatjuk Abu-Dzabiban és erősen zárjuk az évet. Nem veszítettük el a hitünket, és tudtuk, hogy ez a hétvége jó lehet. Végül oda jutottunk az autóval, ahová akartunk. Szuperjók voltunk a gumikezelésben. Láttuk, mi történt Maxszal (Verstappen) az időmérőn, és az incidens miatt nem tudunk jól kvalifikálni. De a pályán jól lehetett előzni, ki tudtuk használni az egyenesbeli tempót. A csapat rendkívüli volt a hétvégén, büszkék lehetünk magunkra” – emelte ki.

A Gasly elleni előzéssel valamint az azt közvetlenül megelőző „csapatutasítással” (az Alpine igyekezett pozíciótartást kérni versenyzőitől) kapcsolatban kijelentette, volt némi félreértés közte és mérnöke között, de abban az esetben, ha manővere után arra kérik, engedje vissza maga elé a márkatársat, akkor minden további nélkül megtette volna.

„Jó csatát vívtunk. Pierre akkor azt hiszem, régebbi gumikon volt. Azt mondták, tartsam a pozíciót, de akkor csupán annyit hallottam, hogy pozíció, mert alapvetően már benne voltam a manőverben. Egyértelmű, hogy ha a csapat arra kért volna, hogy adjam vissza a helyezést, akkor azonnal visszaadtam volna” – zárta gondolatát az egyszeres futamgyőztes.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak