Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ralf Schumacher: Egyre nagyobb a nyomás a Red Bullon

Ralf Schumacher: Egyre nagyobb a nyomás a Red Bullon

PalnetF1
A korábbi Forma–1-es futamgyőztes, Ralf Schumacher úgy véli, rövid távon nagyobb nyomás kerülhet a Red Bull vállára, hiszen több rivális is közeledik a bikásokhoz, hosszabb távon viszont Max Verstappen megdöntheti Lewis Hamilton rekordjait is.

Noha a Red Bull bajnoka a Japán Nagydíj óta ismét megállíthatatlan és már a hatodik zsinórban szerzett győzelemnél tart, az évad utolsó harmadában jobban meg kellett izzadnia a győzelmekért, hiszen hol a McLaren, hol a Mercedes, hol pedig a Ferrari még ha csak ideiglenesen is, de a bikások kihívója tudott lenni.

Ezt látva a szezonzáró, valamint 2024 kapcsán is többször felmerült, izgalmasabb lehet, mint az idei évad első fele volt, amikor a Red Bull szinte minden hétvégén „gálázott”. A riválisok közeledését látva a német Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher is úgy érzi, szorosabbá válhat a helyzet.

„Az, hogy három csapat is küzdött Verstappen ellen, jót sejtet a jövőre nézve” – fogalmazott a Jordan, a Williams és a Toyota korábbi versenyzője. „Most egy kis nyomás nehezedik a Red Bullra. A csapatok közelebb kerültek egymáshoz, és ez teszi ezt az egészet olyan izgalmassá. Már csak egy futam van, azt most nagyon várom.”

Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Persze továbbra is Verstappen az utolsó futam toronymagas esélyese, aki újabb győzelmével Sebastian Vettelt is leelőzheti az örökranglistán: Las Vegasban érte utol a németet, amikor megszerezte 53. F1-es sikerét.

Amennyiben megelőzi a németet, a listán már csak Michael Schumacher (91) és Lewis Hamilton (103) lesz előtte. Ennek kapcsán Ralf Schumacher megjegyezte, minden adott ahhoz, hogy a holland átvegye a vezetést ezen a tabellán is. „Az életkor és a tehetség alapján mindenképpen” – jelentette ki határozottan.

„Az egyik kérdés az, akar-e még sokáig versenyezni. A másik az, hogy mindig ilyen jó autója lesz-e. Jövőre lehet, Adrian Newey gondoskodhat róla. Elméletileg megdöntheti a rekordot. De persze ki gondolta volna, hogy Lewis Hamilton ennyit nyer majd, és aztán (2021 után) hirtelen véget ér a sorozat és futamokat sem tud nyerni. Az F1-ben kell a jó autó és a jó csapat. Ha egy szabály megváltozik, a dolgok gyorsan rossz irányba fordulhatnak” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak