Musorujsag
Élő Eredmények

Bealudt a csúcsmeccs második félidejébe a Chiefs, az Eagles nyerte a Super Bowl visszavágóját – videó

Bealudt a csúcsmeccs második félidejébe a Chiefs, az Eagles nyerte a Super Bowl visszavágóját – videó

m4sport.hu
A Philadelphia Eagles 21–17-re legyőzte a Kansas City Chiefst az NFL alapszakaszának 11. fordulójában, a Hétfő Esti Rangadón.

 

A két csapat összecsapását rengetegen várták, a párosítás ugyanis a februári Super Bowl ismétlése volt: akkor a Kansas City 38–35-re legyőzte a Philadelphiát, s Patrick Mahomes karrierje második gyűrűjét nyerte meg.

A találkozó most is a gigászok csatája volt, mivel a Chiefs 7–2-es, az Eagles pedig 8–1-es mérleggel érkezett meg rá – az első negyedben Mahomes háromyardos TD-passzával a hazaiak kerültek előnybe, a játékrész hajrájában viszont egy futás után egyenlítettek a vendégek (7–7). A második játékrész a Chiefsről szólt, Mahomes megdobta második TD-átadását is, a félidőre az együttes 17–7-es előnnyel vonulhatott.

A kansasiek támadósora a második félidőben viszont elkezdett rendre hibázni, amit az Eagles ki is használt: Nick Sirianni együttese a harmadik negyedben 17–14-re szépített, az utolsó játékrészben pedig Jalen Hurts összehozott egy hatpontos futást, amivel a Sasok átvették a vezetést – két perccel a mérkőzés vége előtt Mahomes egyébként megvillant, s nagyszerű hosszú passzt eresztett meg Marquez Valdes-Scantling felé, a Chiefs elkapója azonban senkitől sem zavartatva elejtette a fordítást jelentő labdát.

Összefoglaló

A rangadó így 21–17-es philadelphiai sikerrel zárult, a vendégek mérlege pedig 9–1-re módosult, míg a Chiefs mutatója 7–3 lett.

 

Borítókép: EPA/CAROLINE BREHMAN

További tartalmak