Musorujsag
Élő Eredmények

Coulthard szerint Verstappen felbosszantotta az F1 vezetőit

Coulthard szerint Verstappen felbosszantotta az F1 vezetőit

Channel 4
A korábbi bajnoki ezüstérmes, David Coulthard úgy véli, Max Verstappen éles, a Las Vegas-i Nagydíjat célzó kritikái feldühítették a Forma–1 vezetőit, akik rengeteg pénzt és energiát fektettek az eseménybe.

A királykategória komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Las Vegas-i Nagydíj szakmai és pénzügyi szempontból is sikeres legyen, a körítés viszont, amivel kiemelkedő show-műsorrá akarták varázsolni, több kritikát is kapott. Leggyakrabban és leghangosabban Max Verstappen bírálta a hétvégét, ami véleménye szerint 99 százalékban show volt, míg csak 1 százalékban sportesemény.

Később a pályát is kritizálta, a monacóival való összehasonlításkor pedig kijelentette, míg a hercegség aszfaltcsíkja a Bajnokok Ligájához hasonlítható, addig Vegas a holland bajnoksághoz. Végül az sem tetszett neki, hogy a második edzés előtt biztonsági okokból kiürítették a lelátókat.

Folyamatos kritikáira a hétvége óta többen reagáltak: voltak, akik egyetértettek vele abban, hogy az F1 túl nagy hangsúlyt fektet a körítésre és dicsérték őszinteségét, míg mások rámutattak, némileg visszásak voltak a megjegyzések annak fényében, hogy Verstappen maga is Elvist idéző versenyruhában állt rajthoz, a befutó után pedig énekelt a csapatrádión.

David Coulthard (Fotó: XPB)

A Channel 4-nek nyilatkozó korábbi F1-es versenyző, David Coulthard a holland nyilatkozatai kapcsán elhintette, érzése szerint azok feldühítették a királykategória vezetőit. „Természetesen, nem fogják díjazni ezeket (a megjegyzéseket)” – kezdte a skót.

„Ők a lényegen fognak gondolkodni, ami számukra a befektetés. Végső soron ugyanis hideg, kemény üzletemberekről van szó. Egy cipő nem illik mindenkire” – utalt arra, hogy szerinte rendben van, hogy Verstappen „nem állt be a Las Vegast dicsérők sorába.” „Ha Maxra a zsémbes, 85 éves fura bácsi karaktere illik, legyen hű önmagához.”

Amikor megkérdezték, szerinte a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner beavatkozhatott-e a hétvége során és kérhette-e Verstappen arra, hogy vegyen visszább a bírálatokból (ő maga egyébként üdítően őszintének nevezte pilótáját, és jelezte az Elvis-ruha ötlete nem emiatt született).

Coulthard szerint lehetett a háttérben ilyen szándék is, de Verstappent valószínűleg a csapat vezetése sem tudta volna megfékezni abban, hogy elmondja a véleményét a Las Vegas-i Nagydíjat körülvevő eseményekről. „Biztos vagyok benne, hogy beszélhettek volna erről. De ugyanakkor Max hisz a szólásszabadságban” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak