Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen megnevezte a 3 legjobb versenyét – és elmondta, hogy lesznek még jobbak

Verstappen megnevezte a 3 legjobb versenyét – és elmondta, hogy lesznek még jobbak

F1
Sajnálja Max Verstappen, hogy vége lesz az „őrületes” idei évének, ám hiszi, hogy 2024-ben ott folytathatják, ahol most abbahagyják: a mezőny élén. Megnevezte szezonja csúcspontjait és azt a területet, amiben javulhatnak jövőre.

„Természetesen. De egy ponton véget fog érni” – felelte Max Verstappen a kérdésre, bánja-e, hogy az Abu-dzabi Nagydíjjal elérkezett az elképesztő 2023-as szezonjának vége. A Red Bull versenyzőjén kívül aligha van még valaki a mezőnyben, aki ne akarná a végét az egyoldalú idénynek. A Red Bull az eddigi 21-ből 20 futamot nyert meg, melyekből 18 a háromszoros világbajnok sikerét jelentette.

Verstappen ugyanakkor hozzátette, az év vége reményei szerint nem a sikerességének a végét jelenti. „Remélhetőleg nincs még túl közel” – nevetett.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

A múlt héten Las Vegasban pályafutása 53. futamgyőzelmét aratta az F1-ben, és ezzel utolérte a Red Bull másik világbajnokát, Sebastian Vettelt. Ha a szezonzárót is megnyeri, előrelép egyedüli harmadiknak a győzelmi örökranglistán.

„Ez egészen őrületes szám. De az is igaz, hogy őrületes évünk van. Nagyszerű lenne, de közben én arra összpontosítok, ami előttem van. Jövőre szeretnénk újra egy versenyképes autót, és szeretnénk átmenteni a lendületünket, hogy további versenyeket nyerhessünk”

– tette egyértelművé.

2023 szinte csak sikereket tartogatott Verstappenék számára. Megkérdezték, mely versenyek jelentették a csúcspontot az ő szemében.

„A miami felzárkózós győzelem nagyszerű volt. És fontos is. Aztán nyerni odahaza, Zandvoortban ugyancsak nagyon klassz volt. És nyerni Szuzukában, a nehéz szingapúri nehéz hétvége után” – nevezte meg a kedvenc sikereit.

Arról is kérdezték, mennyire esett nehezére ennyi győzelem és ekkora fölény mellett motiváltnak maradnia.

„Nem gondolok erre túl sokat, hogy őszinte legyek. Szeretek vezetni, ez az első és legfontosabb. És természetesen a Forma–1-ben nyerni a legjobb. Úgy menni a versenyek többségére, hogy tudom, van esélyem a győzelemre, nagyszerű érzés. Amikor az élen vagy, szerintem sokkal könnyebb, mint amikor a mezőny közepén”

– magyarázta.

Fotó: Red Bull/Getty

Az ellenfelek persze szeretnék letaszítani az élről 2024-ben. Verstappent megkérdezték, hogyan tervezik továbbfejleszteni az autójukat azok után, hogy az idei RB19-esük minden idők egyik legdominánsabb masinája. A címvédő szerint igenis vannak gyenge pontjaik, és így tér is a javulásra. „Természetesen mi is dolgozunk az autónkon, hogy jobbá tegyük. Tudjuk, mik a gyengeségei az autónknak, és próbálunk dolgozni ezeken. Plusz próbáljuk tovább erősíteni az erősségeinket.”

„Természetesen vannak gyengeségeink. Elég megnézni a szingapúri hétvégénket! Összességében az utcai pályákon szerintem kicsit jobban küszködünk. Ahogy Vegasban is. A lassú kanyarok sem az autónk erősségei közé tartoznak, a buckák és kerékvetők sem. Ez az a lényeges terület, amin javulhatunk” – nevezte meg a javulásuk lehetséges kulcsát.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

További tartalmak