Musorujsag
Élő Eredmények

Kiszivárgott az Alpha Tauri F1-es csapatának új neve és logója?

Kiszivárgott az Alpha Tauri F1-es csapatának új neve és logója?

Speedcafe
Névváltás előtt áll az Alpha Tauri, és az új márkanév bejegyeztetése elárulta őket. A teljes elnevezésüket még nem ismertették.

Tavasz óta tudható, hogy ez az Alpha Tauri utolsó idénye az F1-ben ezen a néven. Az istálló ügyvezető igazgatója, Peter Bayer hetekkel ezelőtt megerősítette azt is, hogy már megvan, mi lesz az új csapatnevük, a múlt héten pedig arról is beszélt, hogy két új amerikai szponzorral is megállapodtak, akik szintén helyet kapnak a hivatalos elnevezésben.

Az ausztrál Speedcafe című portál kutakodott egy kicsit, és kiderítette:

a Red Bull már idén júniusban benyújtotta a kérelmét a Racing Bulls márkanév levédetésére. Nemrég a német nyelvű sajtó is ezt említette a B-csapat lehetséges új neveként.

A lap megtudta, amikor Helmut Marko tanácsadó júniusban először beszélt a nyilvánosság előtt a névváltásról, nem sokra rá, június 29-én beérkezett a beadványuk, majd augusztus 14-én regisztrálták is is a Racing Bulls nevet. Az oldal emellett közzétette a csapat új logóját is, amit szeptember 13-án nyújtottak be az érintett hivatalhoz.

A logó emlékeztet a Toro Rosso korábbi emblémájára, benne a csapatnév szerepel, mellette pedig a Red Bull előre szaladó bikája.

Ezek alapján valószínűnek tűnik, hogy az Alpha Taurit jövőre Racing Bullsként fogjuk már emlegetni, ám a csapat teljes nevére még így sem derült fény. Bayer előrebocsátotta, két új partner is érkezik, akik máris megkezdték az együttműködést és az ötletelést a marketingstratégiáról. Velük válik majd teljessé az istálló neve.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak