Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy csata után váratlan visszalépés: megvannak a SzuperPáros első döntősei

Nagy csata után váratlan visszalépés: megvannak a SzuperPáros első döntősei

m4sport.hu
Hétfő este debütált az M4 Sporton az egykori Szuperbajnok megújult verziója, a Szuperpáros. Az első elődöntő nagy izgalmakat és egy drámai fordulatot hozott: a versenyben első helyen végző Babos Tímea, Tóth Krisztián duónak vissza kellett lépnie, hiszen előbbi a döntő forgatási időpontjában már versenyzett. Így Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás, valamint Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence jutott be a december 29-i fináléba.

Az 1. elődöntő párosai:

1. Babos Tímea – világbajnok teniszező
Tóth Krisztián – olimpiai bronzérmes cselgáncsozó

MTI/Kovács Tamás

2. Bragmayer Zsanett – Európa Játékok-bronzérmes triatlonista
Bacskai Bence – világbajnok footgolfozó

3. Nemes Rita – Eb-hatodik atléta
Dr. Nagy Péter – Eb-bronzérmes súlyemelő

4. Fábián Sára Ráhel – vb-bronzérmes sportlövő
Dr. Decsi Tamás – olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó

5. Gazsó Alida Dorka – világbajnok kajakozó
Kovács Richárd – Európa Játékok-bronzérmes ökölvívó

6. Patakfalvy Luca – Eb-bronzérmes taekwondós
Kulifai Tamás – olimpiai ezüstérmes kajakozó

Patakfalvy Luca és Kulifai Tamé

Valamennyi versenyszámban egyértelműen meg lehetett állapítani a sorrendet, hiszen pontazonosság esetén a gyorsaság döntött a párosok között. A megszerzett értékeket versenypontokra váltották, ezek egy-egy játékban az első helyezettnek 15, majd sorrendben 12, 10, 8, 6 és 4 pontként alakultak.

Az első játék a Bedobó volt, amely gyakorlatban kosárra dobást jelentett, ebben ziccert, büntetőt és hárompontost is lehetett próbálkozni – egy, kettő és három pontért.

Babos-Tóth: 10 pont
Bragmayer-Bacskai: 15 pont
Nemes-Nagy: 8
Fábián-Decsi: 3
Gazsó-Kovács: 12
Patakfalvy-Kulifai: 8

A bedobott kosarak versenypontra váltása után Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence kapta a 15 pontot (a kosárba is ennyit dobtak, öt tripla formájában), így ők kezdték a következő játékot, a Célkeresztben-t (vagyis dartsot).

A játék nem 501-ről ment visszafelé, hanem minden játékosnak három nyílból kellett minél nagyobb értéket dobni, ezeket váltották végül versenypontokra.

Bragmayer-Bacskai: 62 pont
Nemes-Nagy: 50 pont
Fábián-Decsi: 58 pont
Gazsó-Kovács: 35 pont
Patakfalvy-Kulifai: 68 pont
Babos-Tóth: 63 pont

Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás ezúttal jóval nagyobb szerencsével dobált, így megnyerték a játékot a maguk 68 pontjával.

Harmadik játék a Húzz bele! nevet viselte, evezéssel és kerékpározással kellett (nyilván helyben) minél több virtuális métert megtenni egy perc alatt.

Nemes-Nagy: 1114 méter
Fábián-Decsi: 1011 méter
Gazsó-Kovács: 1207 méter
Patakfalvy-Kulifai: 1251 méter
Babos-Tóth: 1225 méter
Bragmayer-Bacskai: 1157 méter

A Patakfalvy-Kulifai páros tovább robogott, újabb 15 pontjukkal átvették a vezetést összetettben, Babos Tímea és Tóth Krisztián pedig harmadszor is dobogóra állt, így szorosan követték őket. Az első két párost a Bragmayer-Bacskai kettős szorongatta, mindössze egy pontra lemaradva Baboséktól.

A jégkorong-kapuralövés során tíz korongja volt a versenyzőknek egymás mögött, távolságtól függően más-más pontszámért. A játékosok dolgát egy kartonkapus nehezítette, akinek a reflexe már megkopott, de a szöget kiválóan zárta.

Fábián-Decsi: 13 pont
Gazsó-Kovács: 9 pont
Patakfalvy-Kulifai: 18 pont
Babos-Tóth: 19 pont
Bragmayer-Bacskai: 10 pont
Nemes-Nagy: 9 pont

Jégkorongban tovább szökött az első két duó, ezúttal Babos és Tóth begyűjtötték az esedékes első helyüket, Patakfalvy és Kulifai a két bajnoki cím után most 12 ponttal gazdagodtak, így ez a két páros 49-49 ponttal vezetett, nyolccal leszakítva Bragmayeréket.

Reakcióidőt mértünk a következő játékban („Akció-reakció”), a játékosoknak minél gyorsabb reflexszel a felvillanó piros gombot kellett lenyomniuk, egyiküknek kézzel a falon, a páros másik tagjának lábbal a talajon.

Gazsó-Kovács: 51 pont
Patakfalvy-Kulifai: 47 pont
Babos-Tóth: 56 pont
Bragmayer-Bacskai: 50 pont
Nemes-Nagy: 50 pont
Fábián-Decsi: 55 pont

Babos Tímea és Tóth Krisztián magabiztos győzelmükkel tovább növelték előnyüket, viszont Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás itt csak négy pontot szerzett, így a második helyért élesedett a küzdelem.

A hatodik, egyben utolsó játékhoz visszanyúltunk az egyszerűhöz: a játékosoknak célba (kapuba) kellett dobniuk. Kapus ezúttal nem volt, de így sem volt egyszerű dolguk, hiszen a különböző méretű lyukak különböző pontszámokat értek nagyságuktól függően.

Patakfalvy-Kulifai: 20 pont
Babos-Tóth: 16 pont
Bragmayer-Bacskai: 16 pont
Nemes-Nagy: 17 pont
Fábián-Decsi: 8 pont
Gazsó-Kovács: 8 pont

Az előző feladat betlije után Patakfalvy Luca és Kulifai Tamás brillírozott, így magabiztosan szerezték meg a második helyet összetettben. Az első elődöntőben bajnok Babos Tímea és Tóth Krisztián párosa viszont váratlanul visszalépett a finálétól, hiszen előbbinek a döntő időpontjában már versenyen kell résztvennie. Így – az egyébként szintén remekül teljesítő – Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence ölébe hullott a döntős részvétel.

A SzuperPáros első elődöntőjének végeredménye (M4 Sport)

A SzuperPáros december 26-án újabb hat duóval folytatódik, a döntőt nyolc párossal pénteken rendezik.

A keddi párosok:

KOVÁCS SAROLTA-VIGVÁRI VENDEL
KOZÁK LUCA-MAROZSÁN FÁBIÁN
KÉSELY AJNA-LOSONCZI DÁVID
SZŰCS LUCA-VIGVÁRI VINCE
HORNYÁK DÓRA-MOLNÁR ATTILA
KOVÁCS ZSÓFIA-VARGA ÁDÁM

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak