Musorujsag
Élő Eredmények

Belső vizsgálatot indított a Red Bull a csapatfőnök Christian Horner ellen

Belső vizsgálatot indított a Red Bull a csapatfőnök Christian Horner ellen

F1-Insider, Telegraaf
Sajtóbeszámolók szerint független vizsgálat indult a Red Bull F1-es csapatánál a csapatfőnök Christian Horner ellen, akit egyik dolgozója illetett komoly váddal.

Elsőként a német F1-Insider és a holland Telegraaf számolt be arról, hogy a címvédő Red Bull-csapatnál vizsgálat zajlik a csapatfőnök ellen. A belső eljárás oka a beszámolók szerint az, hogy a csapat egyik dolgozója, egy hölgy nem megfelelő viselkedéssel vádolta meg Christian Hornert. E vádnak a Red Bull sportrészlegét irányító Oliver Mintzlaff is tudatában van, és komolyan veszi az ügyet.

A vizsgálat tényét a két lapnak már a Red Bull is megerősítette.

„Azt követően, hogy a tudomására jutott egy közelmúltban megfogalmazott vád, a cég egy független vizsgálatot indított. Az eljárást, ami már folyamatban van, egy erre specializált külső jogász végzi.”

„A vállalat rendkívül komolyan veszi ezeket az ügyeket, és a vizsgálatot a lehető leghamarabb le akarjuk zárni. A további részletek közlését jelenleg nem tartjuk helyénvalónak” – állt a Red Bull közleményében.

Az F1-Insider újságírója, Ralf Bach elárulta, ő már az alpesi sí-világkupa januári versenyen, a Hahnenkammon hallott pletykákat arról, hogy Hornert valaki vádolja valamivel. Azon a versenyen számos F1-es résztvevő jelen volt, köztük Toto Wolff és Zak Brown, a Mercedes, illetve a McLaren csapatfőnöke.

Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak