Musorujsag
Élő Eredmények

„Erre találták ki a VAR-t, hogy az ilyen szituációkban segítsen” – Hajdú B. István az Orbán-Vinícius afférról

„Erre találták ki a VAR-t, hogy az ilyen szituációkban segítsen” – Hajdú B. István az Orbán-Vinícius afférról

m4sport.hu
A héten négy igazán nagy csapat jutott tovább a Bajnokok Ligájában, igaz, a Real Madridnak rendkívül nehéz dolga, és talán komoly mázlija is volt... A Bayernnél ugyan továbbjutást ünnepelhettek, de vajon eljött-e Lőw Zsolt ideje arra, hogy vezetőedzőként is kipróbálja magát? A Gurulj be lassítva is!-podcast aktuális adásában Berkesi Judit és Hajdú B. István beszélgetett egy látszólag csak papírformát hozó, de mégis igen érdekes BL-hét után.

 

A pénteki Gurulj be lassítva is!-podcast jelentős részében a Real Madrid–RB Leipzig összecsapás volt terítéken, Gulácsi Péter szerepével (az első félidőben ez igen minimális volt), Willi Orbán góljával és persze a Vinícius Júniorral történt esettel is, amelynél a brazil Real-szélső megúszott egy kiállítást.

„Az elvileg semmi szenzációban az a szenzáció, hogy valahogy olyan dolgokon is továbblép a futballvilág, amely ha nem a Lipcsével esett volna meg, hanem fordítva, a Real Madriddal, vagy akár a nyolcba jutott csapatok valamelyikével, a Bayernnel vagy a Paris Saint-Germainnel, akkor égbekiáltó bírói bakiról, már-már összeesküvés-elméletről beszélnénk. Így annyi történt, hogy kiesett a Lipcse” – mondta el véleményét Hajdú B. István.

Kapcsolódó tartalom

Az M4 Sport kommentátora – aki a Bernabéu-stadion nyolcadik emeletéről nézte és közvetítette a találkozót – konkrétan is rátért az ominózus jelenet elemzésére.

„Ettől bizonyos Vinícius Orbán összecsapástól, amitől egy teljesen más mérkőzésnek kellett volna kialakulnia. Többször visszanéztem azóta, élőben csak annyit láttam, hogy elkövet egy szabálytalanságot Vinícius, a játék megy tovább, majd fellöki Willi Orbánt. Az első szabálytalanság minimum sárga lapot ér. A másodikon lehet vitatkozni, hogy miután torkon ragadod az ellenfeled és a földre lököd, hogy az egyből piros-e, de második sárga, az egészen biztos” – mondta Hajdú B.

A kommentátor kihangsúlyozta, hogy a játékvezető az első szabálytalanságot látta, utána viszont előnyszabályt jelzett, s követte a labdát, így a második esetet már nem.

„Itt jön be a képbe a VAR-rendszer – folytatta Hajdú B. –, hiszen az egészet arra találták ki, hogy amikor a játékvezető és az asszisztensei is a labdát követik, segítsen. A vita nem az, hogy Viníciusnak pályán kellett volna-e maradnia, hanem hogy egyből piros vagy két sárga.”

Kapcsolódó tartalom

A folytatásban szóba került a spanyolok reakciója és a Lipcse jövő évi BL-szereplési lehetősége is, majd Berkesi Juditék áttértek a Bayern München nehéznek induló továbbjutására – és Tuchel, valamint Löw Zsolt jövőjére is.

„Szerintem most jön el az a pillanat, hogy ha Tuchel valahol állást kap, Lőw Zsoltnak le kell válnia róla és meg kell próbálnia, egyénileg mit tud alkotni. Most jött el az a pillanat, amikor azt kell mondani, hogy köszönöm Thomas, amit eddig értem tettél, de megpróbálkozom azzal, hogy önállóan mire vagyok képes” – fogalmazott Hajdú B. István.

Borítókép: Fotó: Getty

További tartalmak