Musorujsag
Élő Eredmények

„Még szoknunk kell, hogy ha a törökök ellen nem nyersz kettővel, hárommal, már van egy kis elégedetlenség” – Gurulj be lassítva is! a magyar–törökről

„Még szoknunk kell, hogy ha a törökök ellen nem nyersz kettővel, hárommal, már van egy kis elégedetlenség” – Gurulj be lassítva is! a magyar–törökről

m4sport.hu
Természetesen a magyar válogatott pénteki felkészülési mérkőzése volt a fókuszban a Gurulj be lassítva is! legújabb kiadásában, amelyben Berkesi Judit és Székely Dávid beszélgetett a Törökország elleni meccsről.

Az 1–0-ra megnyert találkozó kommentátora, Székely Dávid elsőként azt emelte ki, a NB I-es bajnokikkal ellentétben a válogatott meccsek előtt, így pénteken is már jóval a kezdősípszó előtt – a legjobb értelemben vett – fesztiválhangulat uralkodott a Puskás Aréna környékén, a stadionbeli felvezetés, például a Nélküled című dal felcsendülése pedig csak tovább fokozta a hangulatot.

„Meggyőződésem, hogy ez is hozzátesz ahhoz, hogy ide az összes játékos nem nyűgként gondolja, hogy jönni kell, hanem várja a lehetőséget” – jegyezte meg konkrét példát is hozva Callum Styles „főszereplésével”.

Kapcsolódó tartalom

„Még szoknunk kell azt, hogy ha a törökök ellen nem nyersz kettővel, hárommal, van már egy kicsi elégedetlenség. Pedig szerintem semmi jogunk nincs, hogy elégedetlenek legyünk. Mert a magyar bajnokság színvonalából, az utánpótlás-nevelésünkből még mindig nem következik az, hogy ez a válogatott 13 mérkőzés óta veretlen legyen, és ezek közül nyolc ráadásul tétmérkőzés is volt. Mégis itt tartunk. És nem tudom, hogy hol a vége” – tért rá a meccsre.

Székely és Berkesi egyaránt méltatta az 543 nap után visszatérő Gulácsi Pétert, aki a magyar csapat egyik legjobbja volt, és a jelek szerint az Eb-re kellemes terhet tesz Marco Rossi vállára a kapusposztot illetően.

Kiemelték Szalai Attilát, aki annak ellenére kapott meghívót és nyújtott magabiztos teljesítményt, hogy klubcsapatában, a Freiburgban nemigen jut szóhoz, illetve dicsérték a büntetőt magától értetődő természetességgel értékesítő Szoboszlai Dominikot is, aki a szünetben még nem igazán volt elégedett.

Kapcsolódó tartalom

Berkesi szerint ha nem is nyomta rá bélyegét a meccsre, de tetten érhető volt a mérkőzést egy kisebb sérülés miatt kihagyó Willi Orbán hiánya, ami például az első félidőbeli labdakihozatalokban is megmutatkozott, míg Székely hozzátette, a török a selejtezősorozatot figyelembe véve egy elit csapat, „nem adja magát”, hogy ellenük ugyanúgy hozzák ki a labdát a csapatok, mint egy gyengébb ellenféllel szemben.

„Már rég nem reaktív foci látunk egy ilyen törökök csapat ellen sem. Mert annak idején, mikor épült ez a Marco Rossi-féle csapat, erről beszéltünk: hogy szeretjük a »nagy csapatokat«, mert a reaktív foci jobban ment, és amikor az albánok ellen kellene dominálni, az nehezebben megy. Hát, most már tudtunk dominálni, ha csak például a labdabirtoklásra tekintünk az első félidőben” – fogalmazott ehhez kapcsolódóan Berkesi Judit.

Aggaszónak tartják, hogy például a mostani keretet nézve a mezőnyjátékosok közül mindössze hárman játszanak itthon, és Varga Barnabás személyében – „aki egyértelműen kinőtte az NB I-et” – csupán egyiküknek sikerült beverekednie magát kezdőcsapatba, azaz úgy tűnik, a hazai színtér ritka kivételektől eltekintve „nem készít fel a nemzetközi porondra”.

Székely és Berkesi egyetértett abban, hogy Marco Rossinak bizonyos posztokon rettenetesen nehéz dolga a 23 fős Eb-keret kialakításakor, illetve azt illetően is egy véleményen voltak, hogy a pénteken látott kezdőcsapatot (nyilván Willi Orbánnal kiegészülve) akár a kontinenstorna nyitómeccsén is viszontláthatjuk, valamint hogy az Eb-csoportban bármi is lesz a végeredmény, biztosan szoros meccseket várhatunk.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Budapest, 2024. március 22. Szoboszlai Dominik (k) a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak