Musorujsag
Élő Eredmények

Székely Dávid: Abban bízom, Dibusz Dénes is kap legalább egy meccset az Eb-n – Gurulj be lassítva is!

Székely Dávid: Abban bízom, Dibusz Dénes is kap legalább egy meccset az Eb-n – Gurulj be lassítva is!

m4sport.hu
A magyar válogatott Koszovó elleni felkészülési mérkőzése és az OTP Bank Liga hajrája volt a fókuszban a Gurulj be lassítva is! legújabb adásában, amelyben Berkesi Judit és Székely Dávid beszélgetett a találkozóról, a közelgő Európa-bajnokságról és a bajnokság végkimeneteléről.

Székely idézte Hajdú B Istvánt, aki szerint a találkozó első félideje olyan volt, mint ha mi is a 100. helyen állnánk a világranglistán. Ugyanakkor kiemelték, ez valahol dicséret a válogatott számára, mert az elmúlt években nem ehhez a teljesítményhez voltunk hozzászokva, szerencsére ezen aztán a hármas csere segített.

„Izgulni nem kellett, nyertünk 2-0-ra, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen tizennégy meccse tart a veretlenségi sorozat, és nekem ismét hatalmas élmény volt, hogy még egy Koszovó ellen is kint volt 55 000 ember a Puskás Arénában” – mondta Székely, aki szerint még Marco Rossi is tanult a találkozóból.

Kapcsolódó tartalom

Berkesi szerint a magyar szurkolók biztos, hogy a top 3-ban lesznek az Európa-bajnokságon. Kiemelték, a gyengébb első félidő során sem volt egyetlen elmarasztaló vagy számonkérő hang sem a stadionban.

„Van egy jó első sorunk, de második sorunk még nincs, ami az Eb-n meghatározó lesz. Viszont lesz egy nagyon erős kezdő tizenegyünk, ami akár olyan is lehet, amiben még talán nem is játszottunk” – mondta Székely, aki azt is kiemelte, a goal.com számításai szerint az erősorrendben a nyolcadik helyen állunk, de a sorsolásunk nem garantálja, hogy valóban a legjobb nyolcban végzünk.

Kapcsolódó tartalom

Megszólalóinkat is izgatja a kapuskérdés, az M4 Sport csatornaigazgatója szerint Gulácsi Péter lehet az első számú hálóőr, ugyanakkor bízik benne, Dibusz Dénes is kap legalább egy meccset, hiszen ez a harmadik Eb-je lesz és eddig még nem védhetett a tornán, miközben a mostani selejtezőket ő védte végig.

Kapcsolódó tartalom

Szóba került még a válogatott Eb-kerete, illetve az Eb-riválisok, miután már nem úgy készülünk a tornára, mint az elmúlt két alkalommal, hiszen 2016-ban maga volt a csoda, hogy sikerült kijutni, míg a 2020-as tornán a „halálcsoportban” senkiben nem voltak komoly elvárások, miközben a végén csak perceken múlott a továbbjutásunk. Ezúttal viszont már az ellenfelek sem úgy készülnek belőlünk, hogy biztosan beállunk védekezni és csak az ellentámadásokra építkezünk. Jelenleg a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen az Eb-rajtra.

Kiemelték, Nagy Zsolt a gólja mellett nyilatkozatával és a „buszra szálló” megjegyzésével is maradandót nyújtott.

Kapcsolódó tartalom

A hétvégén visszatérő OTP Bank Ligával kapcsolatban elmondták, a Fehérvár és a Puskás pénteki összecsapása akár a dobogóról is dönthet, míg hiába mondta azt Révész Attila, hogy a Kisvárda biztos kieső, Székely szerint ez még nem egy lefutott játék.

A bajnokság hajrája azért is kiemelten izgalmas lehet, mert még a negyedik helyezett is európai kupainduló lehet, ha ugyanaz a csapat nyeri a bajnokságot, amelyik a Magyar Kupát.

Borítókép: Gulácsi Péter és Dibusz Dénes (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak