Musorujsag
Élő Eredmények

Komoly fejlesztési csomaggal készül a Ferrari Imolára

Komoly fejlesztési csomaggal készül a Ferrari Imolára

Formu1a.uno
Olasz sajtóhírek szerint a Ferrari jóváhagyta a 2024-es évad első komoly fejlesztési csomagját, ami az „európai szezonnyitó” alkalmával debütál majd, vagyis a csapat egyik hazai versenyén, Imolában.

A vörösök erősen kezdték a 2024-es évadot: eddig mind a négy hétvégén dobogóra állt valamelyik versenyzőjük, a bajnoki tabellán pedig stabilan tartják a második helyet a Red Bull mögött. Arra persze, hogy a bikások mögött lesznek, készültek, ahogyan arra is, hogy az évad során fokozatosan csökkenteni akarják lemaradásukat.

Ennek érdekében természetesen már gőzerővel készülnek a különböző fejlesztési csomagokkal, melyek közül az első komolyabbat a hírek szerint Imolában veti majd be. A Formu1a.uno információi szerint erről már meg is született a végleges döntés.

A lap úgy tudja, a szóban forgó fejlesztési csomag „olyan elemeket tartalmaz majd, melyek tervezése során a Ferrari a Red Bull RB20-asából merített ihletet”. Megjegyzik, a gárda néhány extrémebb megoldással is készül, maga a csomag pedig az eddigi tesztek alapján a vártnál nagyobb előrelépést hozhat.

Fotó: XPB

A csapat műszaki igazgatója, Enrico Cardile a fejlesztésekkel kapcsolatban korábban már megjegyezte, a Ferrari igyekszik rugalmas lenni a 2024-es évad során, köszönhetően annak, hogy az alapjaik erősebbek, mint az előző évben voltak.

„Az autónk stabilabb alapokkal rendelkezik, és most rugalmasságra van szükségünk. Amennyiben kielemezzük, hogy miben vagyunk erősek, akkor alkalmazkodnunk kell hozzájuk és készen kell állnunk arra is, hogy megváltoztassuk a terveinket” – fogalmazott a szakember, utalva arra, hogy az év során, ahogy egyre több adattal rendelkeznek, változtathatnak a fejlesztéseken is.

Nagyobb csomaggal tehát – amennyiben az olasz forrásnak igaza van – a következő két forduló során nem áll elő a Ferrari, vagyis Kínában és Miamiban a most rendelkezésre álló autóból kell a lehető legtöbbet kihozniuk beállításokkal és finomhangolással.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak