Musorujsag
Élő Eredmények

Játszhat bárhogy a City, a Real, az idény csapata a Leverkusen – Gurulj be lassítva is! podcast

Játszhat bárhogy a City, a Real, az idény csapata a Leverkusen – Gurulj be lassítva is! podcast

MTVA
Hajdú B. István visszatért, most már nemcsak a közvetítésekben, hanem a Gurulj be lassítva is! című podcastünkben is újra hallható. Berkesi Judit ki is faggatta az elmúlt időszakról, de szóba került az is, mi lesz az Újpesttel, hol a helye a Ferencvárosnak a nemzetközi porondon, és hogy miért a Leverkusen az idény legjobb csapata Európában.

A Prima Primissima-díjas kommentátor tavasz eleji műtétjét követően a múlt hétvégi örörangadón tért vissza a közvetítőállásba, kedden pedig már a Bayern München – Real Madrid BL-elődöntőn is hallhattuk a hangját.

„Nem voltak könnyű hónapok, hetek ezek, és a következőek sem lesznek könnyűek, de úgy érzem, képes vagyok arra, hogy bizonyos a munkákat, amelyeket korábban elláttam valamilyen szinten, azt most is azon a szinten el tudjam látni” – fogalmazott az adás elején Hajdú B., aki megköszönte a sok jókívánságot és biztató üzenetet.

A szakmára áttérve, a vasárnapi MTK–Ferencváros (1–2) kapcsán megállapította, sajnos nem volt tétje a találkozónak, hiszen a Hungária körútiak újoncként már korábban biztosították bennmaradásukat, és a Fradi is bajnoknak mondhatja magát, ráadásul a zöld-fehérek fél szemüket már biztosan a MOL Magyar Kupa május 15-i döntőjén, illetve az Újpest elleni derbin tartják.

„Ne felejtsük el, a legutóbbi Ferencváros–Paks kupadöntőn, ami két éve volt, majdnem 40 ezer ember volt ott, és szerintem most sem lesz sokkal kevesebb – tette hozzá, míg a Fradi–Újpestről és Kubatov Gábor nyilatkozatáról azt mondta: – Hasonló helyzetben a Real Madrid meg akarná verni a Barcelonát és fordítva, a Liverpool meg akarná verni az Manchester Unitedet és fordítva, és az Inter is meg akarná verni a Milant és fordítva”.

„Kicsit az az ember érzése a következő bajnoksággal kapcsolatban is, hogy a második helyért írják ki. De minden sorozat megszakad egyszer, lásd például Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern München – jegyezte meg a rekordbajnok hazai hegemóniáját illetően, hozzátéve, a Fradinak is jót tenne, hogy nem lenne idehaza érinthetetlen. – Most nagyon nehéz lenne arra a kérdésre válaszolni, hogy mikor és melyik csapat lesz az, amelyik a Ferencvárost letaszítja a trónról, de nyilván valamelyik valamikor meg fogja ezt tenni.”

A kommentátor úgy érzi, az Újpestet üldöző, a kiesés ellen makacsul küzdő „Kisvárda kicsit korán temette el magát”, de mióta beletőrödtek az osztályváltásba, „azóta elkezdtek olyan eredményeket elérni, amelyeket ha két-három hónapja érnek el, most sokkal jobb helyzetben lennének”.

„De azt gondolom, ha az Újpest egyetlen pontot sem szerezne, a Kisvárda akkor sem tudná úgy utolérni, hogy bennmaradjon” – utalt arra, hogy már hétvégén megpecsételődhet a várdaiak sorsa (ők a Puskás Akadémiához látogatnak, a lila-fehérek a Diósgyőrt fogadják).

A nemzetközi kupameccsekről beszélve elmondta, szerinte a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában a fináléért küzdő Bayernt és Dortmundot, valamint a bajorokat a Bundesliga trónjáról letaszító, szenzációs formában futballozó Leverkusent, vagy akár a Real németjeit elnézve óriási hiba lenne a Nationalelfet leírni az Eb előtt.

Hajdú B. egyetértett Berkesi Judit felvetésével, hogy az is a Bundesliga erejét mutatja, hogy a német házidöntőt rendezhetnek az elitligában, német bajnok nélkül, és emlékeztetett arra, hogy már az bajnokságban 4. helyen álló RB Leipzig sem állt távol, hogy a nyolcaddöntőben búcsúztassa az utóbb a City kiverésével a BL első számú esélyesévé előlépő Real Madridot.

„Kétségtelen, hogy ennek az idénynek a legjobb csapata a Leverkusen. Játszhat a Real Madrid, a Manchester City, vagy az Arsenal akárhogy… Ha majdnem ötven meccsen nem kapsz ki úgy, hogy legalább ötször a 90. perc után kellett visszajönnöd akár nemzetközi meccsen, akár hazai bajnokin, akkor tudsz valamit. Azt is mondhatnám, ha majd lejátsszák, mert le fogják játszani, az európai Szuperkupa döntőjét, és az Európa-ligát a Leverkusen nyerné, akkor ott nem biztos, hogy a BL-győztes lenne az esélyes” – fogalmazott arról, miért tartja az idény csapatának a gyógyszergyáriakat.

Borítókép: EPA/FABIO FRUSTAC

További tartalmak