Musorujsag
Élő Eredmények

Hajdú B. István: A Dortmundnak nincs kevesebb esélye a BL-döntőben, mint 97-ben a Juventus ellen volt

Hajdú B. István: A Dortmundnak nincs kevesebb esélye a BL-döntőben, mint 97-ben a Juventus ellen volt

m4sport.hu
A BL-döntő párosítása mellett a Bayer Leverkusen idei parádés teljesítménye és El-döntőbe jutása volt a téma a Gurulj be lassítva is! podcastben, melyben Hajdú B. István és Berkesi Judit beszélgettek a német foci feltámadásáról.

Bármilyen nagyszerűen is teljesítettek és értek el 49 meccses veretlenségi sorozatot, nem tudom elképzelni, hogy a Leverkusen jövőre a BL-döntőig jusson” – mondta Hajdú B. István azzal kapcsolatban, az idei sikersztori miképpen folytatódhat jövőre.

Külön kiemelte a vezetőedző Xabi Alonso szerepét, aki már szezon közben jelezte, jövőre is marad a csapatnál. Hajdú B. szerint ez az elkötelezettség is kellett ahhoz, hogy a leverkuseniek a Roma elleni El-elődöntőben a biztos továbbjutás tudatában is még mentek előre, hogy megőrizzék a veretlen szezonjukat.

A Dortmund BL-döntőbe jutásával kapcsolatban elmondták, a BL-döntők történetében pont a sárga-feketék 97-es sikere számít az egyik legnagyobb meglepetésgyőzelemnek.

A 97-es döntő volt az, amikor a címvédő toronymagas favorit, szupersztárokkal felálló Juventus ellen a Borussia Dortmund játszott. És az a Borussia Dortmund minden papírformát felrúgva 3-1-re megverte azt a Juventust. Véleményem szerint a Dortmundnak nincs kevesebb esélye a mostani BL-döntőben, mint 97-ben a Juventus ellen volt” – mondta a népszerű sportriporter.

Mindketten úgy vélték, a Bayern bukásának épp az volt az oka, hogy amíg a Leverkusen továbbjutóként is még a támadást erőltette, ők inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, amit a Real Madrid ellen tenni kész öngyilkosság.

Borítókép: EPA

További tartalmak