Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Haas továbbra sem talált hibát Bearmanben

A Haas továbbra sem talált hibát Bearmanben

Haas
A Haas csapatvezetője, Komacu Ajao az első „állásinterjú” után is roppant pozitívan nyilatkozott Oliver Bearmanről, aki állítása szerint továbbra is pont azt hozza, amit az istálló vár tőle: gyorsan, de éretten teljesít.

A japán szakember az imolai hétvége startja előtt arról beszélt, a Ferrari védencének, Oliver Bearmannak a hat szabadedzése hat állásinterjú lesz, ezek alkalmával ugyanis az amerikai csapat mérnökei tudnak annyi adatot gyűjteni a fiatal britről, ami elégséges ahhoz, hogy eldöntsék, előléptetik-e őt 2025-ben állandó pilótává.

Komacu már a bevetés előtt dicsérte Bearmant, mondván 2023-ban mindkét velük teljesített edzésen gyors volt, miközben roppant éretten állt hozzá a gyakorláshoz: nem magát akarta „reklámozni” néhány kiugró körrel, hanem a csapat felkészülését segítette.

Bearman 2024-ben a Haas színeiben először Imolában ült autóba, ahol biztató teljesítmény nyújtott az első edzésen, hiszen nem hibázott, sok kilométert gyűjtött és tizenötödikként zárt a közvetlen riválisnak számító Williams és Sauber versenyzőit megelőzve. Főnöke a leintés után ismét elégedetten értékelt, kiemelve, Bearman továbbra is azt hozza, amit várnak tőle.

Oliver Bearman (Fotó: XPB)

„Nagyon jó volt, akárcsak tavaly azon a két szabadedzésen” – utalt a mexikói valamint az abu-dzabi gyakorlásokra. „Most sem tudok felhozni egyetlen hibát sem. Az a csodálatos benne, hogy gyors, a fizikai képességei rendben vannak és érti a mélyebb összefüggéseket is.”

„Látja a teljes képet. Megérti, mennyire fontos egy szabadedzés a versenyhétvége egészét tekintve. Nagyon gyorsan tanul és fejlődik. Ismét tisztességes volt a lágygumis etapja és a hosszabb etapja is. Szóval újra jó edzést teljesített” – tette hozzá.

A szabadedzéssel a fiatal versenyző is elégedett volt. „A piros zászló miatt egy kicsivel kevesebb időnk volt, de elégedett vagyok azzal, ahogy felvettem az autó ritmusát. Az is segített, hogy az F2-esek szabadedzésén már autóba ülhettem. A színfalak mögött végzett munka kifizetődik, hiszen már az első körök alatt jól éreztem magam az autóban” – kezdte.

„Jól sikerült a hosszú etap is, az autóval kapcsolatban pedig érzem, hogy sikerült előrelépni a tavalyi év óta. Büszke vagyok a srácokra, hiszen eddig remek szezont futunk. Már alig várom, hogy újra vezethessek” – zárta gondolatát a brit, aki a tervek szerint Barcelonában kap ismét lehetőséget.

Borítókép: Oliver Bearman (Fotó: XPB)

További tartalmak