Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Csenge és Noris by Nature breaktáncát kiselejtezték az első állomáson Párizsért

Csenge és Noris by Nature breaktáncát kiselejtezték az első állomáson Párizsért

MTI
Nem jutott tovább a selejtező második szakaszába a két magyar breaktáncos a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának első állomásán, Sanghajban.

Mindkét nemnél tíz négyes csoportban versenyeztek a résztvevők, egymás után következtek a csoportok, és a végén kialakult sorrend alapján a negyven indulóból – akik becenevükön szerepelnek – harminckettő lépett tovább.

Szarvák Csenge (Csenge) a 34., Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) a 38. helyen végzett 439,9, illetve 415,8 ponttal. A nőknél a 32.-nek 453,6, a férfiaknál 514,7 pontja volt – a viadal eredményközlője alapján.

A továbbjutók a második selejtezős szakaszból – ahol már párokban küzdenek egymással – a körmérkőzéses csoportkörbe kerülnek, majd a negyeddöntőtől kieséses rendszerben zajlik a verseny.

Még két magyar szerepelt korábban a városi sportágak csütörtöktől vasárnapig tartó sanghaji olimpiai kvalifikációján. Tusnády Nimród a 44. helyen végzett a sportmászók ügyességi (boulder) és nehézségi (lead) mászásból álló összetett versenyében, ezzel nem jutott tovább a húszas elődöntőbe, majd Kempf Zoltán 21. lett a BMX freestyle park versenyszámának selejtezőjében, így a 12-es fináléban már nem lehetett ott.

A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között a budapesti Ludovika Campus ad otthont.

Borítókép: Szarvák Csenge és Noris Menotti Lobontiu (b) breaktáncosok a szabadstílusú BMX, breaktánc, gördeszka, sportmászás olimpiai kvalifikációs versenyrõl szóló sajtótájékoztatón a budapesti Erzsébet Skateparkban 2024. április 9-én. A versenyt június 20. és 23. között tartják Ludovika Campuson. (MTI/Balogh Zoltán)

További tartalmak