Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

F2: Visszaadták az elvett köröket

F2: Visszaadták az elvett köröket

F2
Váratlan fordulatot vett a Forma–2-es kvalifikáció után törtölt körök ügye Imolában: az F2 órákkal az időmérő után bejelentette, visszaállítja azokat, így ismét komoly mértékben módosult a végeredmény valamint a két rajtrács is.

Arra, hogy az F2-es időmérő végeredménye nincs kőbe vésve, először a másodikként végző Oliver Bearman és a Prema csapatrádiós beszélgetésekor kezdhettünk gyanakodni, a versenyzővel ugyanis mérnöke azt közölte, büntetés várhat rá pályaszélesítés miatt.

Bearman nem értette, miért, hiszen a versenybírák nem figyelmeztették őt arra, hogy túl sokszor lépte volna át a pályahatárokat.

Leggyorsabb körét aztán néhány perc múlva törölték is, majd a csapattárs, Andrea Kimi Antonelli körét is, ezt követően pedig Paul Aron, Franco Colapinto és Amaury Cordeel legjobb időeredménye is eltűnt a tabelláról. Alaposan átalakult tehát a végeredmény.

Legalábbis néhány órára, a Forma–2 ugyanis péntek este egy rövid üzenetben közölte, a történtek „felülvizsgálását követően” visszaállítja a törölt időeredményeket.

Vagyis Bearman visszakapja a második, Antonelli pedig a negyedik helyezést a vasárnapi főfutamra. Aron visszakerült a nyolcadik, Colapinto a kilencedik, Cordel pedig a tizedik rajthelyre – utóbbi a sprint szempontjából kiemelten fontos.

A fordított rajtrácsos szabály értelmében ugyanis a belga kezdheti majd az első helyről a rövidebb futamot. Mellőle Colapinto indulhat majd, a harmadik helyről pedig Aron.

Borítókép: Oliver Bearman (Fotó: XPB)

További tartalmak