Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Piastri: Naivitás lenne azt gondolni, hogy most már mindig nyerhetünk

Piastri: Naivitás lenne azt gondolni, hogy most már mindig nyerhetünk

F1i
A csapat versenyzője, Oscar Piastri úgy érzi, naivitás lenne azt gondolni, hogy a McLaren a folytatásban minden hétvégének győzelmi eséllyel vághat neki, annak ellenére, hogy Lando Norris a Miami Nagydíjon nyerni tudott.

Noha egy kis szerencsére is szükségük volt a biztonsági autós fázis időzítésével, a McLaren büszkén hagyhatta el Miamit, hiszen erőből versenybe tudott szállni az előző éveket domináló Red Bull-lal. Lando Norris azt követően, hogy az élre került, folyamatosan növelni tudta előnyét Max Verstappennel szemben, de az SC előtt is biztató tempót diktált.

Tette mindezt egy olyan hétvégén, amikor csapata új fejlesztéseket vetett be, ezek pedig minden jel szerint a várt előrelépést hozták. Ráadásul a futam során a taktika valamint a két versenyző egyéni teljesítménye is rendben volt.

Mindez érthetően optimizmusra ad okot a folytatással kapcsolatban, a McLaren viszont továbbra is óvatos marad. Így tesz Oscar Piastri is, aki a biztató jelek és a miami győzelem ellenére kijelentette, naiv gondolat az, hogy csapata mostantól minden egyes versenyhétvégének úgy mehet majd neki, hogy győzelmi esélyei vannak.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

Nehéz jósolgatni… úgy mentünk Kínába és Miamiba is, hogy küszködni fogunk, erre ezek voltak a legjobb hétvégéink. Valószínűleg ezen a két helyszínen voltunk a leginkább versenyképesek. Miamiban minden bizonnyal azok voltunk” – húzta alá.

„Azt hiszem, befejeztük a jósolgatást azzal kapcsolatban, milyenek leszünk. Imolába a Ferrari új fejlesztésekkel jött, és mindenki más is folyamatosan fejleszti az autóját. Nem állunk egy helyben és arra számítunk, hogy ez minden hétvégén így lesz. Naivitás lenne azt gondolni, hogy minden hétvégén nyerhetünk, miután most egyszer győztünk” – tette hozzá.

„De azt hiszem, közelebb kerülhetünk egymáshoz. A szezon során egyre többet tanulunk majd és ez is a segítségünkre lehet” – zárta gondolatát az ausztrál, aki Miamiban ígéretesen kezdte a futamot, neki viszont az SC balszerencsésen jött ki, majd egy szintén peches incidens miatt pontot sem gyűjtött.

Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak