Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Belső kamerás felvételen Verstappen pole pozíciós köre

Belső kamerás felvételen Verstappen pole pozíciós köre

F1
Ahogyan azt már megszokhattuk, a Forma–1 hivatalos oldala az imolai időmérő után is közzétette a leggyorsabb körről készült belső kamerás felvételt, amin újra Max Verstappent figyelhetjük, ahogy a rekordbeállítást jelentő rajtelsőség felé száguld.

Hiába dominálta az előző szezonokat és vezeti magabiztosan az idei pontversenyt is, a szabadedzések alapján nem Max Verstappent tartották az időmérő favoritjának: pénteken – valamint a szombati utolsó gyakorláson – a Ferrari és a McLaren is versenyképesebbnek tűnt a Red Bullnál.

A kvalifikációra azonban ismét összeszedte magát a Red Bull/Verstappen duó, és bár a McLaren valóban jó tempót diktált, a holland megszerezte a rajtelsőséget.

Ezzel pedig beállította Ayrton Senna több mint 30 éves rekordját: a Forma–1 történetében eddig csak a brazil legenda és most Verstappen tudta végrehajtani azt a bravúrt, hogy zsinórban nyolc pole pozíciót szerzett. Monacóban tehát a holland az örökranglista élére állhat.

„Büszke vagyok, hogy beállítottam (Ayrton) Senna rekordját… pont ezen a pályán veszítette életét 30 éve, fantasztikus versenyző volt, főleg az időmérőkön, jó így emlékezni rá” – fogalmazott a címvédő.

„Nehéz volt eddig ez a hétvége és még a szabadedzésen még messze voltunk, szóval nagyon boldog vagyok, hogy megvan a pole. Nem számítottam rá. De az időmérő előtt változtattunk az autón és jobban éreztem magam benne, keményebben nyomhattam a gázt” – jegyezte meg köre kapcsán.

A körről készült belső kamerás felvételt (ez a videó KATTINTÁS UTÁN ITT is elérhető) a Forma–1 hivatalos oldala is megosztotta, testközelből figyelhetjük tehát Verstappen útját a rekordbeállításig.

Hogy a futam is a címvédő sikerét hozza, vagy a McLaren (esetleg a Ferrari?) visszavág, az a vasárnap 15 órakor startoló nagydíjon derül ki. Ezt az M4 Sport ismét élőben közvetíti: a felvezető 14:30-kor kezdődik.

 

* ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Kép: F1

További tartalmak