Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Emilia-Romagna Nagydíja: a dobogósok nyilatkozatai

Emilia-Romagna Nagydíja: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Egy izgalmas üldözőverseny végén Max Verstappen nyerte az imolai futamot, az utolsó harmadban elképesztő tempót diktáló Lando Norrisnak pedig be kellett érnie a második helyezéssel. Charles Leclerc harmadikként ért célba, vagyis szállított egy dobogós helyezést a Ferrarinak a csapat idei első hazai versenyén – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Végig padlógázon kellett mennem! Próbáltam komolyabb előnyt kiépíteni és a közepeseken jó volt a tempóm. A keményeken viszont nehezebb volt, az utolsó tíz-tizenöt körben sokat csúszkáltam. Az utolsó tíz körben úgy kellett padlógázon mennem, hogy nem igazán működtek a gumik. Borzalmasan nehéz volt és nem hibázhattam. Szerencsére nem is hibáztam és nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtam nyerni a futamot. Péntek után sokat változtattuk, de nem volt túl sok információnk a futam előtt. Talán ezért volt nehéz a keményeken menni. De ahonnan indultunk, onnan nagyon örülhetünk a pole pozíciónak és a győzelemnek is.”

Lando Norris (McLaren) – 2. hely

„Ezt fáj kimondani, de pár kör és meglehetett volna… ez most kemény. Nagy kár érte, mert az utolsó körig nagyon keményen küzdöttem. Max az első etapot eléggé megnyomta, ott sokat veszítettem. Nehéz volt a futam eleje, a második fele viszont nagyon jó. De jó lett volna, ha van még pár kör. Gyönyörű lett volna. De ez most nem jött össze. Egész hétvégén éreztem, hogy a Ferrari és a Red Bull szintjén lehetünk. A csapat remek munkát végez és végzett eddig is. Folytatjuk a munkát és próbáljuk megszerezni az első két hely valamelyikét. Az előző hétvégén sikerült és jó lett volna most is nyerni, de arra számítottunk, hogy előre tudunk lépni.”

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. hely                 

„Megvan a dobogó, de igazán akkor örülök, ha nyerni tudok. Ez ma nem sikerült. Az első etapon nagyon gyors voltam, aztán próbáltam nyomás alá helyezni Landót. A keményeken nagyon odatettem magam, de aztán begyorsult a McLaren. A versenytempónk erős volt, amit tegnap még nem láttunk. Ez pozitív a szezon hátralévő részére. Az, hogy a tifosi előtt dobogóra állhatok, nagyon különleges. Az is különleges, hogy itt lehetünk, rengeteg a vörös a lelátón. És a következő futam a monacói, ami nagyon különleges lesz szintén.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak