Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Összevetés: Így győzte le Verstappen az időmérőn Norrist

Összevetés: Így győzte le Verstappen az időmérőn Norrist

Formula addict
A Formula addict csapata az imolai időmérő után is elkészítette jól megszokott összehasonlítós videóját, amin most azt figyelhetjük, miként győzte le Max Verstappen a McLaren friss futamgyőztesét, Lando Norrist.

A szabadedzések alapján a Ferrari és a McLaren is versenyképesebbnek tűnt, mint a Red Bull, végül mégis a bikások klasszisa, Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót Imolában – mint később elmondta, meglepve ezzel saját magát is.

A holland fő kihívója végül a McLaren volt: a csapat mindkét versenyzője egy tizeden belül végzett hozzá képest, igaz, Oscar Piastri később „kiesett” a top3-ból egy büntetés miatt.

Papíron tehát Lando Norris volt a nagy kihívó (Piastri gyorsabb volt nála, mégsem ő indul az első sorból a már említett szankció miatt), kettejük küzdelmét pedig ismét látványos grafikán figyelhetjük a Formula addict jóvoltából.Láthatjuk, a pálya mely szakaszain volt gyorsabb a Red Bull és hol „zárkózott” fel a McLaren: egyértelmű, hogy az első szektor a bikásoké, az utolsó a narancsosoké volt.

Verstappen legjobb körének elején komoly „előnyt autózott” ki a Miami Nagydíjon futamgyőzelmet szerző Norrisszal szemben (ebben közrejátszhatott is az is, hogy szélárnyékot fogott Nico Hülkenberg mögött – erről bővebben ITT írtunk), aki a másodikban „csökkentette” a hátrányt, az utolsó szakaszon pedig beférkőzött az egytizedes határon belülre.

Hogy a futam is a címvédő sikerét hozza, vagy a McLaren (esetleg a Ferrari?) visszavág, az a vasárnap 15 órakor startoló nagydíjon derül ki. Ezt az M4 Sport ismét élőben közvetíti: a felvezető 14:30-kor kezdődik.

* ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Kép: Formula addict

További tartalmak