Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Russell: A McLaren a Red Bull szintjére lépett, jelenleg övék a leggyorsabb autó

Russell: A McLaren a Red Bull szintjére lépett, jelenleg övék a leggyorsabb autó

Boxutca, F1
George Russell szerint a fejlesztéseivel a McLaren mostanra a Red Bull szintjére lépett, Imolában pedig az ő autójuk a leggyorsabb. Inspirálónak tartja az ellenfél javulását.

Fejlesztések ide vagy oda, mit sem változott a Mercedes helyzete az előző hetekhez képest. Az imolai szombati időmérő edzést George Russell a 6., Lewis Hamilton a 8. helyen zárta. Kettejük közé az RB versenyzője, Cunoda Juki ékelődött be. Russellnek fél másodperc volt a hátránya a pole-szerző Max Verstappennel szemben, és bár Carlos Sainztól és az ötödik helytől csak egyetlen ezredre volt, összességében nem érezte úgy, hogy jobb helyen is zárhatott volna.

„Mindenki fejlesztéseket hoz hétről hétre. Az Aston Martin egy nagy fejlesztést hozott, és hátraléptek. Ez megmutatja, milyen kihívást jelent. A McLaren meg nagy csomagot hozott, és nagy előrelépést tett.”

„Az én feladatom annyi, hogy mindent kipréseljek az autóból, és úgy érzem, a hatodik hely volt a maximum. Igazán elégedett voltam a körömmel. Mosollyal az arcomon fejeztem be a kört. Nem hinném, hogy ma ennél többet érhettünk volna el”

– mondta a brit.

George Russell (Fotó: XPB)

Kiemelte, a McLaren példája táplálja a reményt, hogy egy jó fejlesztéssel igenis be lehet találni, és nagyot lehet javítani.

„A McLaren most már a Red Bulléval azonos tempóra képes. Ezt igazán lenyűgöző látni. Az előző három versenyen a leggyorsabbak voltak, azonos szinten, és következetesen. A Ferrari fél lépéssel mögöttük van, mi fél lépéssel a Ferrari mögött. Most itt tartunk. motiváló látni, amit a McLaren elért. Most próbáljuk utánuk csinálni.”

Csapatán egyelőre nemigen segít semmi. Jól szemlélteti a helyzetüket, hogy csapattársa, Lewis Hamilton jelezte, ő esőért fohászkodik vasárnapra, az talán némi reményt ad neki az előrébb jutásra. Russell ennek kapcsán az M4 Sporttudósítójának, Ujvári Máténak mosolyogva jegyezte meg: „Igen, jöhet eső, hó, bármi! Tudjuk, hogy csapatként hol tartunk. Nem vagyunk harcban a győzelmekért, sem a dobogós helyekért. Három csapat előttünk áll.”

George Russell (Fotó: XPB)

„Ma a hatodik hely volt a maximum. Megelőztünk egy autót, amelynek a Q3-ban lett volna a helye: a Red Bullt. Ha száraz verseny lesz, biztonsági autók nélkül, akkor szerintem ott fogunk célba érni, ahonnan rajtolunk.”

Kollégánk a McLarenről tett megállapításaira reagálva megkérdezte Russellt, szerinte a versenyen is képesek lesznek-e ugyanilyen jó tempóra, mint most az időmérőn. „Őszintén szólva jobb lesz” – felelte meggyőződéssel. „Láttuk tegnap: a McLaren kétségkívül a leggyorsabb autó volt. Max meggyőző kört ment, az biztos, és meglett a pole pozíció, de jelenleg a McLaren a leggyorsabb autó.”

* ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor

További tartalmak