Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Alonso eljátszotta a csalit: „Minden idők legunalmasabb versenye volt!”

Alonso eljátszotta a csalit: „Minden idők legunalmasabb versenye volt!”

F1, Racefans
Sosem unatkozott még annyira versenyen Fernando Alonso, mint vasárnap. Csapattársáért eljátszotta a csalit, és a húzásuk bevált.

Két ponttal gazdagodott egy újabb nehéz hétvégén az Aston Martin. Ezúttal nem a húzóemberük szállította őket, hanem Lance Stroll. A kanadai a 13. rajtkockából indulva jött fel a 9. pozícióba a célig. Eltérő taktikájának köszönhetően komoly gumielőnybe került a korán kiállókkal szemben, és ennek köszönhetően előzte meg a hajrában Nico Hülkenberget és Cunoda Jukit is.

Eközben a csapat másik versenyzője, Fernando Alonso a boxutcából rajtolt, szinte végig a mezőny végén kullogott, és csak a 19. helyen, utolsóként ért célba. A spanyolt a lágy keveréken indította útnak a csapata, és már 7 kör után a boxba hívta őt kemény Pirellikért, aztán csak várták, hogy egy biztonsági autós fázis a segítségükre siessen.

„Ez egy frusztráló hétvége volt, mert nagyjából előre tudtad, mi fog történni a versenyen. Reménykedsz a biztonsági autóban, a piros zászlókban vagy valamiben, ami megkeverheti a versenyt, de ma – ahogy lenni szokott, amikor a végéről rajtolunk –, ez volt minden idők legunalmasabb versenye”

– kesergett Alonso a rá jellemző túlzásokkal.

Fernando Alonso (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Teljesen azért nem volt érdektelen Alonso versenye, Mint arra Mike Krack csapatfőnök rámutatott, a spanyolt amolyan csaliként használták, és a korai kiállásával igyekeztek rávenni a középmezőny tagjait, hogy ők is korán cseréljenek kereket, előkészítve ezzel a terepet a végig egy kiállásra játszó Stroll számára.

„Tökéletesen játszotta el a csapatjátékost. Lance működésre bírta a maga egy kiállásos taktikáját a hosszú első etapjával, miközben Fernando korai kiállása a hetedik körben behúzott pár autót a korai kiállásokba. Lance-nek sikerült szép előzéseket bemutatnia az egyes kanyar felé Hülkenberg és Cunoda ellen, és bebiztosította a kilencedik helyet”

– mondta Krack.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

Alonso eközben arról beszélt, hogy tesztelésre is használták a versenyét. Az Aston Martin átfogó újításokat vitt Imolába, amik egyelőre nem javítottak a helyzetükön. „Meglátjuk, mit mutatnak az adatok, amiket ma gyűjtöttünk, és meg fogom kérdezni a csapatot, hogy ők milyen különbséget láttak a két autó között. Kétféle beállítást választottunk, az én autómon eltérőt. meglátjuk, megtaláljuk-e az irányt a következő versenyekre” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Nehéz hétvége volt ez. Az időmérő nyilván mindent meghatározott. Monacóban ugyanez lesz, szóval tökéletesen kell ott csinálnunk a szombatot, és az megkönnyíti a vasárnapot” – vonta le a tanulságot Alonso.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Staley / XPB Images)

További tartalmak