Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Horner szerint Pérez gyenge hétvégéje egyszeri volt

Horner szerint Pérez gyenge hétvégéje egyszeri volt

F1i, RaceFans
A csapatvezető, Christian Horner úgy véli, Sergio Pérez imolai gyengélkedése egyszeri volt és a mexikói eddig sokkal biztatóbban teljesít, mint tavaly. Ami a pilótát illeti, ő biztosra veszi, az időmérő jelentette a problémát.

Azt követően, hogy a 2023-as évad második felében vártnál gyengébb eredményei okán hosszú ideig arról találgattak, megtarthatja-e egyáltalán a Red Bull-ülést, Pérez magabiztosan kezdte az idei szezont: az első hat hétvégén négyszer állt dobogóra és az ötödik pozíciónál (ezt Melbourne-ben szállította, igaz autója akkor megsérült a futamon) nem volt rosszabb eredménye.

Imolában aztán „kísértett” a múlt: Pérez a 2023-as szezont idéző hétvégét zárt. Az időmérőn már a Q2-ben búcsúzott, másnap pedig nem tudott jelentős előrelépést elérni a futamon. A kockás zászló végül csak nyolcadikként intette le, miközben a csapattárs, Max Verstappen megnyerte a futamot.

A Red Bull csapatvezetője, Chirstian Horner a mexikói eredménye kapcsán megjegyezte, érzése szerint az csak egyszeri botlás volt, ő ugyanis még mindig biztatónak tartja eddigi szereplését. „Én úgy gondolom, az idei évet sokkal jobban kezdte. Ez a hétvége egy anomália volt. Eddig nagyon erős volt. Lazább, más a hozzáállása. Magára koncentrál, nem arra, mit csinál Max” – jegyezte meg a főnök.

Christian Horner (Fotó: XPB)

„A szimulációk azt mutatták, hogy a hetedik helyezés optimális lesz neki. De nem történt semmi, nem volt biztonsági autós fázis, vagy bármi hasonló. Volt egy kicsúszása, amit nagyjából hat másodpercbe került. Ebből a rajtpozícióból ezt volt a maximum, amit ki lehetett hozni” – tette hozzá.

„Kemény futam volt… a keményeken kezdtünk és ezeken nagyon nehezen tudtam menedzselni a tempómat. Küszködtem és ez az etap az egészfutamot befolyásolta. Főleg a kicsúszás, amivel buktam hat-hét másodpercet is. Sokan meg is előztek és még a forgalommal is meggyűlt a bajom” – értékelte a versenyt Pérez.

„Persze tudtuk, hogy ezzel a taktikával nehéz dolgunk lesz majd a futamon, de abban bíztunk, hogy egy számunkra megfelelő időpontban jön egy biztonsági autós fázis. Az visszahozott volna minket a játékba” – folytatta.

Végül aláhúzta, a forgalom és kemény gumis etap bár mind meghatározó volt a futam szempontjából, a legnagyobb hatást arra az időmérő gyakorolta, ahol ha csak minimális hátránnyal is, de kiesett a Q2-ben, így csak a tizenegyedik helyről indulhatott. „Sajnos a terv (a biztonsági autóval) nem működött, de a legnagyobb gondot az időmérő jelentette” – mondta.

Sergio Pérez kicsúszása (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak