Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Piastri: A büntetés után ez volt a maximum

Piastri: A büntetés után ez volt a maximum

F1i
Az Imolában negyedikként célba érkező Oscar Piastri úgy érzi, kihozta a legjobbat a versenyéből azt követően, hogy szombaton három rajthelyes büntetést kapott elveszítve ezzel az ígéretes rajtpozícióját.

A fiatal ausztrál most kapta meg először a Miami Nagydíjon bevetett fejlesztési csomag minden alkatrészét (két héttel korábban csak néhány új elem került fel autójára), tempója pedig már a szabadedzéseken is biztató volt. Ezt jó időmérős szereplésre váltotta: második volt Max Verstappen mögött, a rutinosabb csapattársat, Lando Norrist megelőzve.

Vasárnap azonban csak az ötödik helyről startolhatott azt követően, hogy Kevin Magnussen feltartásáért (az incidensre az időmérő edzés első szakaszában került sor) három rajthelyes büntetést kapott. Úgy érzi, versenyét ez a döntés határozta meg.

Tempójával ugyanis elégedett volt, az autóban jól érezte magát, de az ötödik helyről indulva egy olyan pályán, ahol közismerten nehéz a manőverezés, egy ferraris ellenfél legyőzése (Carlos Sainzot sikerült átugrania a kerékcserék során) volt a maximum. „Onnan ahonnan végül rajtolnom kellett, ma ez volt a legjobb eredmény, amit elérhettünk” – jelentette ki.

Oscar Piastri kiállása (Fotó: XPB)

„Őszintén mondom, a tempó nagyon jó volt. Az első etapban erősek voltunk, csak beragadtunk Carlos mögé” – folytatta a fiatal pilóta, aki kiállásáig valóban árnyékként követte riválisát, sőt, az előzéssel is próbálkozott, a pályán viszont nem jött össze a pozíciócsere.

„A második etap elején nagyon keményen nyomtam, hogy elé tudjak vágni, majd megpróbáltam közelebb kerülni (Charles) Leclerc-hez. A gumik viszont nem szeretik, ha ilyen keményen nyomják velük, szóval idővel egy kicsit küszködtem velük. De úgy tűnt, hogy Charles-nak hasonló problémái voltak” – magyarázta.

Megjegyezte, bár a dobogó nem jött össze, a hétvége lelkesítette őt és lelkesíti a McLarent is az, hogy ismét harcban volt a győzelemért Norris révén. „Sok pozitívuma volt ennek a hétvégének, és lelkesített is bennünket” – jegyezte meg Piastri.

„Csapatként játékban vagyunk, és úgy érzem, én is erős voltam az előző két hétvégén. Most ez volt a maximum. Az előző két hétvégén sikerült lendületet nyerni, és most már egy kicsit többre törekszem. Csapatként most különböző pályákon, különböző körülmények között bizonyítunk. Ott is, ahol korábban küszködtünk. Harcban vagyunk a győzelemért is” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak