Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hill: Verstappen jobb, mint a többiek

Hill: Verstappen jobb, mint a többiek

Sky Sports
Az 1996-os világbajnok, Damon Hill komoly dicsértettel illette Max Verstappent az imolai győzelem után, mondván a mögöttünk lévő hétvégén ő jelentette a különbséget és látszott, hogy jelenleg jobb, mint a riválisai.

A szabadedzések után, az ott látottak alapján a többség inkább a Ferrarit, vagy a McLarent tartotta favoritnak Imolában, az időmérő aztán mégis Max Verstappen sikerét hozta, ahogy másnap a futam is, ahol Lando Norris alaposan megizzasztotta őt: a futam utolsó harmadában felzárkózott rá, a holland viszont nem ingott meg.

A csapattárs, Sergio Pérez eközben már a Q2-ben búcsúzott az időmérőn és a futamon is csak nyolcadikként ért célba. Ez többek szerint ismét rámutatott arra, hogy a Red Bull dominanciájának bizony a versenyző, Verstappen is nagyon fontos tényezője.

Hogy az imolai győzelemhez szükség volt a címvédő kimagasló képességeire, arra a korábbi világbajnok, Damon Hill is igyekezett rámutatni, amikor a hétvége összegzésekor győzelméről és az azért folyó küzdelemről beszélt. „Most az egyszer a Red Bull autója nem volt domináns és pusztán a versenyző volt az, aki ezt megváltoztatta” – fogalmazott.

Damon Hill (Fotó: XPB)

„Egy ilyen győzelem a versenyzőt is elégedettebbé fogja tenni, mint egy olyan egyéni teljesítmény, amit az élen, messze a mezőnytől mutat be” – folytatta a napjainkban többek között a Sky Sports szakértőjeként is ténykedő ex-pilóta.

Max egészen pontosan tudta, hogy mit kell tennie. Bebiztosította a rajtelsőséget és a futamgyőzelmet is. Max egészen egyszerűen jobb a többieknél, nem igaz? Minden tehetségére szükség volt ahhoz, hogy ezt a győzelmet megszerezze” – húzta alá, majd Norrist is dicsérettel illette, és felvetette ő és a holland most válnak igazi riválisokká.

„Nagyon elégedett voltam Norris teljesítményével is. Úgy tűnik, hogy közte és Max között most van kialakulóban egy egészséges, sportszerű rivalizálás” – zárta gondolatát a brit, kinek honfitársa Imola előtt, Miamiban megnyerte a futamot, Verstappen előtt célba érve.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak