Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kedvenc helyszínén vágna vissza Pérez

Kedvenc helyszínén vágna vissza Pérez

F1i
A vártnál gyengébb imolai teljesítmény után Sergio Pérez elszántan vág neki a Monacói Nagydíjnak bízva abban, hogy erős eredménnyel vág vissza és hamar elfeledteti a múlt hétvégét. Jelezte ennek érdekében ő és a csapat is mindent megtett a felkészülés során.

Azt követően, hogy a 2023-as szezon második felében állandó téma volt, a Red Bull az alulteljesítő Pérez szerződésének felbontását fontolgatja, a mexikói – aki értelemszerűen megőrizte versenyzői ülését – biztatóan kezdte 2024-et. Az első hat hétvége során négyszer állt dobogón és sosem ért célba az ötödiknél gyengébb pozícióban.

Ez a sorozat Imolában szakadt meg, ahol csak nyolcadik lett azt követően, hogy az időmérőn már a Q2-ben búcsúzott – „megidézve” ezzel a 2023-as szezont, amikor az egyik fő problémája pont az volt, hogy szombatonként messze elmaradt a csapattárstól.

Pérez most egyik kedvenc versenyhelyszínén, Monacóban vághat vissza, és a hétvége előtt jelezte, annak érdekében, hogy ez így legyen, ő és a Red Bull is mindent elkövetett az előző napokban az imolai adatok elemzésekor és a folytatásra való felkészülés alatt. „A monacói mindig a versenynaptár egyik legkiemelkedőbb futama” – kezdte.

Sergio Pérez kicsúszása Imolában (Fotó: XPB)

„Eléggé szerencsés vagyok, hogy monacói futamgyőztesnek mondhatom magam, ami egy nagyon különleges emlék számomra” – tette hozzá a rutinos mexikói, aki 2022-ben nyerte meg a kaotikus nagydíjat a hercegségben.

„Néha úgy tűnhet, hogy ezen a helyszínen a versenyzés másodlagos, mert maga az esemény és minden, ami körülveszi, óriási, de mi pilóták mindig koncentráltan érkezünk a helyszínre a csapatunk pedig biztosítani tudja, hogy a hétvége során arra koncentráljunk, ami igazán fontos” – utalt arra, hogy a fókusz természetesen a pályaeseményeken van.

„Szombaton nagy nyomás lesz rajtunk, mert a futamon szinte lehetetlen előzni. Tudom, hogy a trükkös olaszországi hétvége után jobban kell teljesítenem. Most vissza akarom nyerni a lendületemet” – húzta alá.

„Imolában semmi sem jött össze, de nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy megértsük ennek az okait. Nemcsak én, aki a volán mögött ül, hanem a mérnökeim és a személyes csapatom is. Az egész gyár azon dolgozik, hogy a lehető legjobban teljesítsünk ezzel a gyors autóval, és oda juttassuk, ahová való, a dobogóra” – zárta gondolatát.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak