Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ferenczi István: Jó lenne, ha Gera Zoltán végre tökös gyerek lenne

Ferenczi István: Jó lenne, ha Gera Zoltán végre tökös gyerek lenne

m4sport.hu
Hiába jelezte a sportigazgatónak is, hogy a csapat erőnléte messze elmarad a korábbitól, nem foglalkoztak vele, ráadásul a bajnokság után őt küldték el.

A Vasas labdarúgócsapatának ezúttal sem sikerült kiharcolnia a feljutást a másodosztályból, a csapat csak a harmadik helyen végzett, így jövőre is a Merkantil Bank ligában szerepelnek. Az új bajnokságban is Gera Zoltán és Csizmadia Csaba felel a szakmai munkáért, viszont az erőnléti edző, Ferenczi István távozott.

A korábban a Ferencvárosban és a Vasasban is megforduló szakember a Sportálnak adott hosszabb interjúban arról beszélt, bár szakmai döntésként indokolták menesztését, ez nem fedi a valóságot, mert a két edző nem is nagyon ismerte őt. Február végétől érezte a mellőzést, hogy semmilyen szerepe nincs a játékosok felkészítésében.

A két gólt szerzõ angyalföldi Ferenczi Istvánt ünneplik csapattársai az OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Vasas – Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkõzésen a kispesti Bozsik József Stadionban 2016. november 19-én. A listavezetõ Vasas FC 2-2-es döntetlent játszott a címvédõ Ferencváros csapatával. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„A mért adatok egyértelműen mutatták, hogy a játékosok fizikai szintje drasztikusan visszaesett. Ez nemcsak a számokban, hanem az eredményességben is érzékelhető volt” – mondta a korábbi válogatott támadó, aki jelezte a problémát Nagy Miklós sportigazgatónak, de ezután se foglalkoztak a problémával igazán. Úgy látta, az edzésmunkát harminc-negyven százalékkal lerövidítette az új edzőpáros, ami a játék és az eredményesség rovására ment.

Ferenczi szerint a tavaszi szezon második felében több játékos is jelezte, kevesli az edzésmunkát, és maguktól próbáltak visszaszerezni valamit a fizikai állóképességükből. Az idény után volt egy szembesítés az edzőpáros állításai és az általa bemutatott dokumentumokban szereplő számok, adatok, mérési eredmények között. Véleménye szerint ez egy kellemetlen megbeszélés volt, és sikerült kellemetlen helyzetbe hoznia a két edzőt, mert mindenben igaza volt.

Gera Zoltán (jobbról), a Vasas vezetőedzője és segítője, Csizmadia Csaba (fotó: Vasas FC)

„Gera Zoltán odaállt a tulajdonosi kör elé, hogy aludt egyet a történtekre, és semmiképpen sem hajlandó velem tovább dolgozni, majd közölte, válasszanak, ő és Csizmadia Csaba, vagy én maradok a klubnál. Mivel szerződésem nem volt, gazdasági megfontolásból az edzőpáros maradt, vagyis szó sincs semmiféle szakmai döntésről. Jó lenne, ha a két edző tökös gyerek lenne végre, és úgy is dolgozna, ahogyan kommunikál” – mondta Ferenczi, akinek a feljutással automatikusan meghosszabbodott volna a szerződése, így viszont ő itta meg a levét a gyengébb szereplésnek, amit nem tart igazságosnak.

Hozzátette, mostantól nem is szeretne többet foglalkozni a két edzővel, de ha továbbra is az igazság elferdítésével próbálkoznak, biztosan nyilvánosságra hozza a dokumentumokat, amelyek az ő igazát támasztják alá.

 

 

 

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak