Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamiltontól megkérdezték, ráveszi-e a Ferrarit az autók feketére festésére

Hamiltontól megkérdezték, ráveszi-e a Ferrarit az autók feketére festésére

F1
A Mercedes feladta érte a hagyományos festését, és feketévé alakította át az autóját – a Ferrari is megtenné érte? Lewis Hamilton tisztázta, mik a törekvéseik a leendő csapatával.

Amikor egy éve Lewis Hamilton és a jövője kapcsán még a Mercedesszel való szerződéshosszabbítás lehetősége jelentette a slágertémát, a brit versenyző hangsúlyozta, számára a jövő tervezése szempontjából már rég nem csak a pályán elérhető eredmény meghatározó szempont, legalább ilyen fontosnak tartja, mit érhetnek el a versenyzésen kívül. Hamilton az évek során nem csak versenyzőként vált a Mercedes vezéregyéniségévé, ahogy egyre jobban kiállt bizonyos társadalmi ügyekért, úgy a csillagosokat is egyre jobban belevitte a rasszizmus elleni harccal, az esélyegyenlőséggel kapcsolatos projektekbe.

Ennek része volt, hogy a COVID-leállás után 2020-ban a Mercedes úgy döntött, félreteszi a hagyományos ezüst festését, és fekete autókkal folytatja.

A Mercedest év végén elhagyó Hamilton Ferrarival kötött téli megállapodásából arra következtethetünk, hogy a hétszeres világbajnok a vörösök felé is fogalmazott meg bizonyos elvárásokat. Kanadában fel is tették neki a kérdést: John Elkann elnököt is próbálja majd győzködni arról, hogy a nemes ügy érdekében a Ferrari fekete autókkal vonuljon ki a rajtrácsra…?

„Nos, már régóta vezetek fekete autót, szóval talán nem fogok túl korán erősködni…” – felelte mosolyogva. „De nem. Beszéltünk a hatásgyakorlást célzó munkáról Johnnal, és a csapatnál sokféle emberbaráti munka zajlik. Szorosan együtt fogunk működni a Mission 44-progamon keresztül.”

Hamilton előrebocsátotta: „Úgy vélem, a sporton belül továbbra is még többet kell tennünk, de azon kívül még többet fogunk tenni közösen. És ez igazán izgalmas.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Amikor Hamilton pár évvel ezelőtt aktívan foglalkozni kezdett az efféle témákkal és elindította a Mission 44 nevű esélyegyenlőségi programját, a Ferrari többször is a célkeresztjébe került és kritizálta a csapatot, mivel ilyen nagy márkaként érzése szerint nem tett eleget a sportág befogadóbbá és sokszínűbbé válásáért. 2025-től együtt járhatják ezt az utat. Egy fekete (pontosabban egy nem vörös) Ferrari mindazonáltal valóságos szentségtörés lenne.

Borítókép: Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak